Mustafa BAYRAK

Batum konsolosluğuna çağrılan Pala Reis balıkçı teknesi sahibi Yaşar Alaçoğlu ”Gümrük kapısının açılışı sırasında başbakan ile görüştük. Zigdudi ceza evinde bulunan 23 personelimin kısa sürede bırakılacağını söyledi, önceden 600 bin dolar istiyorlardı şimdi 100 bin Ları istiyorlar” dedi.

 

RİZE: Başbakan Erdoğan tarafından sözü verilen 23 balıkçının serbest bırakılması sözü 600 bin dolardan 100 bin dolara düşürüldü.

13 Şubat tarihinde Karadeniz de açık sularda avlanırken Gürcistan sahil güvenlik ekiplerince yakalanarak Poti limanına çekilen Pala reis balıkçı teknesinin 23 personeli Gürcistan da Zigdudi ceza evinde bulunuyor.

13 Şubat tarihinde 23 personeli ile birlikte Karadeniz açıklarında balık avlarken Gürcistan sahil güvenlik ekiplerince yakalanan Pala Reis teknesi Gürcistan in Poti limanına çekilerek 23 kişi tutuklanmış ve ceza evine gönderilmişti.

Pala Reis teknesinin sahibi Yaşar Alaçoğlu “ Sayın başbakan Gürcistan devlet başkanı Mihail Sakaşvili ile görüştüğünü balıkçıların serbest bırakılacağını bize söylemişti. Ancak Batum konsolosumuz Tuğrul Özten beni çağırdı ve Batum a gittim. Konsolosumuz bana 200 bin Ları istediklerini aksı takdirde bırakılmayacaklarını söyledi.  Daha önce bizden 600 bin dolar yanı 1 milyon Ları istiyorlardı. Şimdi ise 200 bin Ları yanı 120 bin dolar para istiyorlar. Bu paranın ne parası olduğunu bilmiyoruz. Sadece bildiğimiz Biz balıkçıyız, tek geçimimiz o 120 bin dolar i nerde bulalım, Başbakanımız Pazartesinden sonra serbest kalırlar dedi. Ancak yine para isteniyor” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ