Dilek ASLAN  

Hafta sonu doğu illerinde siyaset akademisi ve deneyim paylaşım derslerine katılan Başkan Bakırcı ulaşım güzergahı üzerinde bulunan yerleşim yerlerine de misafir olarak Rize’yi ve değerlerini de anlatmayı ihmal etmedi.

Batman ve Bingöl illerinde yapılacak derslere katılmak üzere kara yolunu tercih eden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Diyarbakır’ın Silvan İlçesi, Çatak Köprü Köyünde  (Malabadi) bulunan Aydın Kıraathanesine uğrayarak yöre halkıyla sohbet etti. Tanıştığı herkese Rize’den ve Rize çayından Bahseden Başkan Bakırcı işletme sahibine bir paket Çaykur çayı hediye ederek nasıl demlemesi gerektiğini de tarif etti.


Çay demlenirken köy halkıyla sohbet eden Başkan Bakırcı “Çaykur milli markamızdır. Çayımızı sahiplenip ülkemizin her yerinde kendi çayımızı tüketmeliyiz. Dışarıdan kaçak yollarla gelen, menşei belli olmayan ve sağlığımızı tehdit eden şeyleri tüketmeyelim” dedi.

Yöre halkı ve başkan Bakırcı daha sonra Çatak Köprü Köyünün güzel suyu ile demlenen Rize çayından içtiler. Demlenen çayı çok beğenen köylülere başkan Bakırcı Kıraathanede demlenip dağıtılmak üzere çay gönderme sözü verdi.   

Editör: HABER MERKEZİ