Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, her geçen gün demokratikleşen Türkiye'nin, yasaların ötesine geçen teamüllerden kurtulduğuna dikkat çekti. 

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun 'hayırlı olsun' ziyaretinde bir açıklama yapan Bakan Yazıcı, Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini değerlendirdi. Türkiye'nin hukuk devleti olduğuna vurgu yapan Yazıcı, 'Türkiye, yıllardır üzerine sinmiş, yasalar ötesinde teamül olarak uygulanmaya dönüşmüş durumlardan kurtuluyor. Bunu önemsiyorum. Hiç kimse hesabını başkasının verdiği alanda kendi düşüncesini hakim olmasını beklemesin. Her kurum kendi düzenini demokratik teamüllere uygun olarak düzenlemeli.' dedi. Yeni istifalar gelebileceği ile ilgili soruya Bakan Yazıcı, 'Ordumuzun kendisine komuta edecek yetiştirdiği elemanları var.' diye konuştu.Demokrasinin örgütlü toplum demek olduğuna dikkat çeken Bakan Yazıcı, 'Bunda sendika ve memur sendikalarının ayrı bir yeri var. Bunlar sorunların çözümünde müşterek katkı sağlıyorlar. Meclis açıldığında ilk çıkacak yasalardan biri de anayasanın toplu görüşmenin toplu sözleşmeye geçişini sağlayacak değişiklik olacak.' açıklamasında bulundu.

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu ise iki yıl birlikte çalıştıkları Hayati Yazıcı'nın toplu sözleşme hakkının kamu çalışanlarına tanınması başta olmak üzere Abant çalıştayına öncülük ettiğini, 208 bin sözleşmelinin kadroya geçmesine destek verdiğini ve 4 B'lilere eş ve çocuk yardımı yapılması gibi birçok konuda kendilerine yardımcı olduğunu bildirdi. Sendika olarak yeni anayasaya öncülük etmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Gündoğdu, grev hakkı ve memura siyaset yasağının da kaldırılmasını istedi. Gündoğdu, Bakan Yızıcı'ya plaketle bir buket gül takdim etti. 

Editör: HABER MERKEZİ