Sonuna kadar mücadele edin. Ben de sizin yanınızda olacağım” sözleriyle Tarkan da katıldı. Çevre Bakanı Veysel Eroğlu, ise tepkilerin bilgisizlikten kaynaklandığını söyleyerek ünlü sanatçıya sitem etti.

ÖZELLİKLE Karadeniz Bölgesinde yapılan Hidro Elektirik Santrallerinin (HES) doğaya zarar verdiği iddiasıyla çevrecilerin başlattığı kampanyaya sanatçı Tarkan’ın da katılması
Ankara’da yankı buldu. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Tarkan’a sitem ederek, “Keşke bize sorsaydı” dedi.

Tarkan duyarlılığı

Başbakan Tayyip Erdoğan, referandum kampanyasında HES eylemcilerine tepki gösterirken, memleketi Rize’de konser veren Tarkan da “HES’lere karşı mücadeleye devam değil mi? Sonuna kadar mücadele edin. Ben de sizin yanınızda olacağım” demişti. Eroğlu, tepkilerin gerçekleri bilmemekten kaynaklandığı savunarak, şunları söyledi:

Vatandaşa anlattık

“Sadece Karadeniz bölgesinde yürütülen projelerde değil, bütün projelerimizde bölge halkının talepleri ve itirazları dikkate alınmaktadır. Karadeniz Bölgesinde yürütülen HES projelerinin bazıları ÇED’e tabi değilken, bölge halkının hassasiyetleri dikkate alınarak, kurulu güce bakılmaksızın bütün projelere ÇED uygulanmıştır.

Petrol bitiyor

En iyimser tahminler bile önümüzdeki 50 yıl içinde petrol rezervlerinin büyük ölçüde tükeneceği ve ihtiyacı karşılayamayacağı yönündedir. Kömür ve doğal gaz için de uzun süreçte benzer bir durum söz konusudur. Japonya, Portekiz ve İtalya’da hidroelektrik üretim potansiyelinin yüzde 90’ı kullanıma alınmıştır. Bu oran Avrupa’da yüzde 75, Kuzey Amerika’da ise yüzde 70 seviyesindedir.

Bin 583 HES yapacağız

Başvurusu yapılan bin 583 adet HES projesi tamamlandığında yıllık 82 milyar kilovatsaat enerji üretecektir. Bu projeler için özel sektörün yatırım miktarı ise yaklaşık 40 milyar dolar olacaktır. Bu sayede, yurtdışına çıkmakta olan 25 milyar dolar ekonomiye kazandırılacaktır.”

Keşke bize bir sorsaydı

Sanatçılarımızın toplumsal olaylara duyarsız kalmamaları çok yerinde bir husustur. Fakat, vatandaşlarımızı ilgilendiren konularda sanatçılarımız konuyla ilgili sağlıklı bilgi edindikten sonra tepkilerini ortaya koyarlarsa doğru olur. Sayın Tarkan Tevetoğlu’nun bakanlığımızdan yürütülen çalışmalar ile ilgili herhangi bilgi talebi olmamıştır. Hal böyleyken, projeler hakkında fikir beyan etmek sevenlerinin güvenini yanlış yönlendiririr.
Editör: HABER MERKEZİ