Erdal Doğan'ın haberi

Ülkücü Hareket'in A-B-C'si, Derin Devletin Solcuları, Bilinmeyen Yönleriyle Alparslan Türkeş gibi çalışmalarıyla bilinen Araştirmacı-Yazar Metin Turhan iki yıllık bir çalışmanın ardından Ülkü Ocakları'nın kurumlaşma
tarihi 1968'den 12 Eylül ihtilalinin gerçekleştiği 1980 yılına kadar geçen sürecini yazdı. Ülkü Ocakları'nın kurumsal tarihini araştırma çalışmalarına 2008 yılında başladığını anlatan Turhan, çalışmanın tarihi gerçekleri yansıtması ve konuyla ilgili bütün kaynaklara ulaşabilmek için büyük bir gayret sarf ettiğini, birçok gazete ve dergi arşivi incelediğini, dönemin Ülkü Ocakları Başkanları ve yöneticileriyle günler ve geceler boyu yaptığı görüşmelerin ardından çalışmasını tamamlayabildiğini söyledi.

En kapsamlısı

Metin Turhan, “Kuruluşundan 12 Eylül1980 darbesine kadar Ülkü Ocakları ile ilgili yapılan araştırma, bugüne kadar yapılanların içinde en kapsamlısıdır. Eksikler ve hatalar var ise bunların kaynaklara ulaşma zorluğundan olduğunu belirtmekte fayda görüyorum. Bunun önemli bir sebebi de, 12 Ey lül 1980 tarihinde yapılan darbe sonrası Ülkü Ocakları’nın neredeyse tüm arşivinin yok edilmesidir. Oldukça yorucu, fakat bunun yanında manevi heyecan duyarak yapılan araştırma neticesinde meydana gelen bu eser, Ülkü Ocakları’nın, Türk milletinin her zaman için teminatı olduğunu göstermesi açısından da önemlidir” dedi. 1146 say falık kitabın aslının 2500 sayfa olduğunu anlatan Turhan, diğer kısımları da ileri de değerlendirmeyi düşündüğünü belirtti. Araştırmacı-Yazar Metin Turhan, üniversiterde akademisyen ve bilim adamı olarak görev yapan birçok ismin kitapta yer aldığını da sözlerine ekledi.

kullan

YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKAN FOTOĞRAF

Ülkü Ocakları Derneği VI. Olağan Kongresi 31 Temmuz 1977 günü Ankara Konak Sineması'nda yapılıyordu. Divan Başkanlığını ÜNAY Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yürüttüğü kongrenin sonucunda Genel Başkanlığa Veteriner Fakültesi öğrencisi Muhsin Yazıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcılığına Hasan Çağlayan, Genel Sekreterliğe Ali Eroğlu, Genel Muhasipliğe Vedat Şendil, Genel Merkez Yönetim kurulu üyeliklerine de Lütfi Şehsuvaroğlu, Salih Dayan ve Hasan Bölücek seçiliyordu... bu eser, Ülkü Ocakları'nın, Türk milletinin her zaman için teminatı olduğunu göstermesi açısından da önemlidir' dedi. 1146 sayfalık kitabın aslının 2500 sayfa olduğunu anlatan Turhan, diğer kısımları da ileride değerlendirmeyi düşündü.

BUGÜN

Editör: HABER MERKEZİ