Mitinge katılanların ellerinde taşıdıkları pankartlardan en dikkat çekici olan ise 'Bir gece ansızın 81 Düzce, 82 Musul ve 83 Kerkük' yazılı olan pankarttı.

Düzce Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen mitinge üniversite öğrencileri yanı sıra rektör ve dekanlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 6 bin civarında bir katılımın olduğu miting Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Atatürk büstüne çelenk bırakması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Üniversite gençleri Gençlerin Atatürk'e cevabını hep bir ağızdan okudular. Teröre lanet yağan sloganlarda gençler, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez,' sloganını hep bir ağızdan söyledi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, öğrencileri ve mitinge katılanlara uyarılarda bulunarak, 'Bugün burada her türlü şiddeti terörü lanetlemek ve kınamak için sivil toplum örgütleri ile birlikte toplanmış bulunuyoruz. Acımız çok büyük, nefretle kınıyoruz terörü ama öfkemiz ne kadar büyük olursa olsun, birlik ve beraberliğimiz bozacak, ülkemizin birlik beraberliğini tehdit edecek, hiçbir kışkırtmaya da yanaşmamamız çok önemli. O yüzden sükûnetimizi korumalı, birlik ve beraberlik içinde bütünlüğümüzü bozmadan davranmalı, konuşmalı ve gösterilerimizi o sükunet içinde o asillik içinde bize yakışır şekilde yapmalıyız.' dedi.

Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu daha sonra Düzce Üniversitesi senatosunun terör ile ilgili hazırladığı bildirisini okudu. Bildiride şöyle denildi: 'Ülkemizin bütünlüğüne ve milletimizin birliğine karşı, asker ve sivil vatandaşlarımızı hedef alan terörist saldırılar son günlerde artış eğilimi göstermiştir. Şırnak ve Diyarbakır illeri içerisinde düzenlenmiş olan hain tuzaklarla 15,Hakkari Dağlıca bölgesinde de 12 Kahraman askerimiz şehit edilmiştir. Yaklaşık 25 yıldan beri süren bu hain saldırıları, hain terör örgütü tek başına düzenlememekte, ülkemizi bölmek ve milletimizi parçalamak isteyen güçlerde destek sağlamaktadır. Bu güçler Türk Milletinin vermiş olduğu bağımsızlık savaşını, pek çabuk unutmuşa benzemektedirler. Türk Milleti, en zor günlerde ve şartlarda birlik ve bütünlüğünü korumayı bilmiştir.

Gerektiğinde komutanından ölüm emri alabilen asker bu milletin çocuklarıdır. Edirne'den Hakkari'ye, Kars'tan Antalya'ya kadar büyük ve bütün bir ülkenin çocukları, dün Ata'sından aldığı emirle, bu emri yerine getirmiş ve bağımsız bir devlet kurmuştur. Bugün ve yarın, yine Ata'sının direktifleri doğrultusunda ülkesini ve devletini korumayı sürdürecektir. Daha öncekiler gibi son şehitlerimizle bunu bütün dünyaya göstermişlerdir. Düzce Üniversitesi Senatosu olarak milletimizin ve şanlı ordumuzun oynanan tüm oyunları boşa çıkaracağına, sonsuza dek bağımsız bir ülke, şerefli bir millet olarak yolumuza devam edeceğimize inancımızı belirterek, tüm terörist saldırıları nefretle kınıyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Büyük Türk milletinin başı sağ olsun.'

Vatandaşlar Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun konuşmasının ardından yine sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

haber7 

Editör: HABER MERKEZİ