ENSONHABER.COM/ÖZEL

Başbakan Erdoğan'ın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylar sonrası emekli öğretmen Metin Lokumcu ölmüş çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Başbakanlık konvoyu taşlanmış, otobüste bulunan güvenlik görevlisi yere düşerek ağır yaralanmıştı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ İDDİASI

Yaşanan olaylar sonrası Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ve Artvin il Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Amiri Muhsin Armağan'ın istifa ettikleri iddia edildi.

Taraf Gazetesi'nin polis kökenli yazarı Emre Uslu Ensonhaber.com'a yaptığı açıklamada, 'Bölgede ciddi bir zafiyet oluşmuş. Yaşananlar sonrası Başbakan Erdoğan çok sinirlendi. Şu anda Artvin Valisi ve Emniyet Genel Müdürü istifalarını yazıyor. Bir diğer dikkat çekici nokta ise bölgeye çağırılan jandarmanın olaylara müdahale etmemesi ve adeta izlemesi. Acaba Artvin İl Jandarma Komutanı da görevden alınabilecek mi' dedi.

 

İSTİHBARAT UYARMIŞ İDDİASI

Artvin'de yaşananlar öncesinde istihbarat kaynaklarında bölgede bir takım gelişmeler yaşanabileceği uyarısı yapıldığını öne süren Uslu, olaylar sırasında görev yapan sorumlu emniyet görevlisinin de krizi iyi yönetemediğini kaydetti.

BAKAN DA İSTİFALARIN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Kişilerin çok aykırı görüşlere sahip olabileceğini ve bunu ifade etme hak ve özgürlüklerinin bulunduğunu kaydeden Bakan Hayati Yazıcı, şunları söyledi:

'Bunun sınırı, bir başka insanın hak ve özgürlük alanına müdahale etmemektir. Taş ve sopalarla bir eylem ortaya koymak bir hak ve özgürlük olarak nitelenemez. Kanunların suç saydığı bir davranış biçimidir. Hopa'daki olaylar budur. Bir suç örgütü taş ve diğer araçlarla seyahat yapma özgürlüğü ve miting yapma özgürlüğünü engellemeye kalkmıştır. Hiç utanmadan, nezaketetsizce Başbakanımızın da içerisinde bulunduğu otobüsü taşlama cüretini gösterebilmişlerdir. Bir polisimiz yaralanmıştır. Bunlar üzüntü vericidir.'

GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR

Güvenlik güçlerinin bu tür olaylara meydan vermemesi gerektiğini belirten Bakan Yazıcı, 'Bakıldığında burada bir güvenlik zaafiyeti ve önlem eksikliği olduğunu söylemek mümkün. Gözlemlerime dayanarak bunu söylüyorum. Konuyu enine boyuna İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleyecek. Güvenlik güçlerimiz bu tür unsurlara, bu tür eylem ortaya koyanlara göz açtırmamalıd ve prim vermemelidir' dedi. 

 

Editör: HABER MERKEZİ