Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin birçok projesinin çeşitli girişimlerle engellenmeye çalışıldığını belirterek, 'Türkiye'nin böğrüne saplanmak istenen bu hançeri dimdik durarak engellememiş olsaydık bugün halimiz, çevremizde örneğini gördüğümüz diğer ülkelerden farklı olmazdı. Mısır'da, Suriye'de, Ukrayna'da ne yapılmak isteniyorsa Türkiyeiçin de uygulamaya konulacaktı. Her şeyi bilen ve gören o irade milletimizi, ülkemizi bir kez daha korudu uçurumun kenarında çevirdi' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçe Havalimanı'nda Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Havacılık Bakım Onarım Merkezi (HABOM) açılışına katıldı.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, 550 milyon dolarlık bu yatırımın tüm finansmanının THY'nin kendi öz kaynakları ile karşılanmış olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Projenin Sabiha Gökçen Havalimanı için de yeni bir açılım olacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, 'Toplam 3 bin 100 kişinin çalışacağı, yılda 500 milyon dolar ciro beklenen bu tesiste ülkemizin havacılık tarihinde yeni bir sayfa, yeni bir dönem açılmış oluyor. Bu tesisin hizmete girmesiyleTürkiye artık uçak bakım onarım pazarında da iddialı bir konuma yükseliyor. Artık İstanbul havacılık bakım onarım konusunda lider bir şehir haline geliyor. Türk Hava Yollarımızın da dünyanın en büyük 10 havayolu şirketinden biri haline gelmek için attığı adımları takdirle takip ediyorum.Türkiye'nin 2023 vizyonunun tamamlayıcı olarak gördüğüm bu atılımların diğer kurumlarımıza da örnek olacağına inanıyorum' diye konuştu.

Türkiye'de havacılıkta son 12 yılda gerçekleşen gelişmeleri anlatanBaşbakan Erdoğan, 'Biz 12 yıl önce yola çıkarken o zaman Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a şunu söylemiştim. 'Biz havayolunu halkın yolu yapacağız' dedik. Uçaklarla seyahat etmek ülkemde her vatandaşımın imkanı değildi. Bu şartları oluşturmak kolay olmadı. Malum 26 havaalanımız vardı. Şimdi 52 havaalanımız var. Bu ağ daha da genişleyecek. Benim vatandaşım evinden arabasına bindiği zaman yarım saatlik bir mesafede havaalanına ulaşabilir hale gelecek. Eski Türkiye'de havayolu ulaşımı sadece ayrıcalıklı kesimlerin kullanabileceği bir lükstü. Bugün lüks otobüs firmalarının fiyatı ile neredeyse uçakla yolculuk edilebilir hale geldik. Vatandaşlarımızın büyük bölümü uçağı sadece havada görüyordu. Ülkemizin az şehrine sınırlı sayıda uçuş vardı. Şimdi dünyada THY en çok noktaya uçabilen bir havayolu oldu. Türkiye'nin tüm meseleleri gibi bu konuya da el attık. Kadrolarımızı oluşturduk ve süratle hayata geçirdik. Yurtiçinde aktif havalimanı sayımızı çoğalttık. Böylece 2003 yılında içhat yolcu sayısı 9 milyon iken 2013 yılında 76 milyon olarak gerçekleşti' şeklinde konuştu.

Artivin-Rize arasında da bir havalimanı yapılacağının müjdesini veren Erdoğan, Karadeniz'de yapımı süren havalimanlarının bölgedeki ulaşım alternatiflerin de arttıracağını kaydetti.

Konuşmasında İstanbul'da yapılan 3. Havalimanı'nı da hatırlatan Erdoğan, 'Bu proje gerçekten çok büyük. Ülkemize hem havacılık hem ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacak bir yatırım. Bu havalimanın ilk etabını 29 Ekim 2017 tarihinde açmayı hedefliyoruz' ifadelerini kullandı.

'ÇOK ENGELLENDİK, ÖNÜMÜZÜ KESTİLER'

3. Havalimanı projesinde engellerle karşılaştıklarını savunan Başbakan Erdoğan, 'Çok engellendik. Önümüzü çok kestiler. Yargıda malum bu paralel yapı denen zihniyet çok engellemeye çalıştı. Bütün bunlara rağmen bu engelleri aşa aşa temeli attık. İnşaatlar şimdi hızla devam ediyor. Yeni araçlar ve yeni gereçler yurt dışından geliyor. Orada yoğun bir şantiye çalışmaları devam edecek. Hem gezi olaylarının hem 17 ve 25 Aralık paralel devlet yapısı kalkışmasının hedeflerinden birisi bu projeydi. İsteseler de istemeseler de alacağız, yapacağız, gerçekleştireceğiz' dedi.

Başbakan Erdoğan Aralık ayında yaşanan hadiselerin sadece şahsı ile ilgili olmadığını da vurgulayarak şunları söyledi;

'Halbuki yargı ve emniyet içindeki Pensilvanya elemanları ile yürütülen bu girişim, Türkiye'nin geleceğine yönelikti. Aynı şey şehir hastaneleri projelerimizde de oluyor. Şehir hastaneleri ile modern, en ileri teknoloji ile donatılmış bu hastanelerimize sahip olabilelim diye benim özel bir projemdir. 12 yıldır bunun özlemi içindeyim. Maalesef bu engellerle bir çok yerde 4-5 yıldır temel atmaları engellendi. Uydurma kararlarla başlatılan bu girişim eğer başarıya ulaşsaydı İstanbul'u bu yeni havalimanı yatırımı da rafa kalkacaktı. Marmaray projemizi bile 4-5 yıl ertelediler. Çünkü bu projelerin içinde yer alan tüm işadamları tutuklanacak, şirketleri çökertilecek, böylece proje fiilen hayata geçirilemez hale gelecekti. Bizim kararlı duruşumuz sayesinde bu oyun bozuldu. Türkiye'nin diğer önemli projelerimiz gibi bu proje de yürümeye devam ediyor. Ülkesini seven, milletini seven kimsenin bu ihanetin içinde yer alması mümkün değildir. Şu eseri görüyorsunuz. Burada sadece THY uçakları bakım onarıma girmeyecek. Şu anda 30 ayrı ülkenin uçakları bakım onarıma giriyor. Bu sizi merkezileştiriyor. Buranın bir cazibe merkezi olmasını arttırıyor. Bütün bunlar Türkiye'nin dünyadaki şanını arttırıyor. Büyük ülke olmak böyledir. Yeni Türkiye böyle olacak, böyle inşa edilecek. Türkiye'nin böğrüne saplanmak istenen bu hançeri dimdik durarak engellememiş olsaydık bugün halimiz, çevremizde örneğini gördüğümüz diğer ülkelerden farklı olmazdı. Mısır'da, Suriye'de, Ukrayna'da ne yapılmak isteniyorsa Türkiyeiçin de uygulamaya konulacaktı. Yıllar boyu Türkiye'yi büyütmek için çalışırken birileri de Türkiyeyi yeni bir karanlık dönemin içine itmenin niyeti içinde oldu. Her hesabın üzerinde olan o hesap, her şeyi bilen ve gören o irade milletimizi, ülkemizi bir kez daha korudu uçurumun kenarında çevirdi'

Erdoğan Pensilavanya'nın ihanetinin apaçık ortaya çıktığını belirterek, 'Bunların kimseni kandırması, kendi çıkarlarına alet etmesi artık mümkün değil. Zaman onlar için geriye doğru işliyor. Türkiye'nin ve milletimizin ise lehine doğru işliyor. Milletimiz son seçimlerde hem bu ihaneti gayet iyi gördüğünü ortaya koydu. Türkiye'nin 2023 hedefleri ile birlikte artık önü açıktı. Ufukları bir sonraki seçimi geçemeyenlere inat biz çocuklarımızın, torunlarımızı ve sonraki nesiller için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Al bayrağımızın yeni burçlara dikilmesinin heyecanını başka hiçbir şeye değişmedik, değişmiyoruz. Türkiye güçlü olmazsa, sözü dinlenir bir ülke haline gelmezse umudunu bu al bayrağa bağlamış mazlumların, gariplerin de Boynu Bükük kalır. İnanın insanlık İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Acaba Türkiye ne diyor. Acaba Türkiye ayağa kalkıp da bizim imdadımıza yetişecek mi ona bakıyor. THY uçakları gittikleri yerlere sadece uçakları taşımıyor, bu umudu, bu heyecanı da taşıyor' ifadelerini kullandı.

 

Editör: HABER MERKEZİ