Ardeşen Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Sitenizde 'Kaymakamlık İhalesinde Usulsüzlük İddiası' başlıklı yapılan haber için Ardeşen Kaymakamlığı olarak yapmış olduğumuz açıklama metni aşağıdadır.' ifadelerine yer verildi.

KAMUOYUNA DUYURULUR

Bazı yerel haber sitelerinde geçen Ardeşen Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığının “Ardeşen Fırtına Vadisi Ziyaretçi ve Tanıtım Merkezi Hizmet Binası Yapım İşi” ihalesiyle ilgili olarak çıkan asılsız haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Söz konusu ihale 12.06.2014 tarihinde saat 14:00’de Köylere Hizmet Götürme Birliği ihale yönetmeliği gereği açık ihale usulü ile ihale edilmiştir. İhalenin yaklaşık maliyeti KDV dahil 1.642.000,00TL olup ihaleye toplam 7 katılımcı iştirak etmiş ve en düşük teklif KDV dahil 1.037.220,00 TL ile AY-KA Makine İnş. Pls. firması tarafından verilmiştir. Birlik ihale mevzuatı gereği katılımcılardan yazılı ikinci teklif istenmiş ancak hiçbir katılımcı ikinci teklif vermemiştir.

Söz konusu haberlerde iddia edilen ilan şartlarına uyulmadığı konusu ile ilgili ihale öncesi 11 İlçe Kaymakamlığına ve Ardeşen Belediye Başkanlığına bir hafta süreyle askıda kalmak suretiyle gerekli yazışmalar yapılarak ilan ettirilmiştir. Bunu sonucudur ki farklı bölgelerden olmak üzere 7 katılımcı firma ihaleye katılmıştır. İhaleye 7 katılımcının teklif vermesi bu iddiaları çürütmektedir.

Ayrıca söz konusu haberlerde, ihaleyi alan firmanın iş bitirme belgesi ile ilgili eksiklik bulunduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak, idari şartnamedeki ilgili madde gereği;

İdari şartnamede mesleki ve teknik yeterliliğe ilişkin istenen belgeler bölümünün j bendinde İş Deneyim Belgesi “isteklinin içinde ilk teklif edeceği bedelin en az %30’u oranında gerçekleştirdiği idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili deneyimini gösteren tek sözleşmeye ilişkin iş bitirme belgesini sunması zorunludur. İş bitirme belgesinde yıllar üzerinde hesap güncellemesi yapılmayacaktır. İş bitirme belgesi kamudan alınacaktır.” hükmü gereği ihaleyi alan firmanın vermiş olduğu Ardeşen Belediye başkanlığından alınmış 300.000,00 TL’lik iş bitirme belgesinin bulunduğu, teklif ettiği bedelin %30’unu karşıladığı ve kamudan alındığı görülmüştür.

Söz konusu ihalede mevzuata aykırı herhangi bir durum söz konusu olmayıp Köylere Hizmet Götürme Birliği ihale mevzuatına uygun şekilde yapılmıştır.

İdarenin tüm iş ve işlemleri yargı denetimine tabi olup tüm işlemlerde yargı yolu açık olduğu ve ihale ve sözleşme süresi içerisinde katılımcılardan herhangi bir itiraz gelmediği halde konunun çarpıtılarak basında haber yapılması hak hukuk savunmak için değil tamamen art niyetle yapıldığını ortaya koymaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: HABER MERKEZİ