Araştırmacı yazar Ali Rıza Saklı artık Çayhaber’deki köşesinde sizlerle buluşuyor.

Yaptığı çalışmalar ve yazdığı yazılarla ilgiyle takip edilen bölgemizin yetiştirdiği önemli isimlerden olan araştırmacı yazar Ali Rıza Saklı, Çayhaber’de sizleri okurken düşündürmeye düşünürken de farklı boyutlara taşıyacak.

İnternet dünyasının gelişim aşamalarında da yaptığı birçok çalışmalarla kendinden bahsettiren Saklı, ÇAYKUR Satınalma Dairesi’nde Yatırım Malzemeleri ve Dış Alımlar Şube Müdürü’nde görev yapmaktadır.

2008’de 'Türk Çayının Dünü ve Bugünü' adlı kitabı Kaknüs Yayınları'nca yayınlanan Saklı’nın halen Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE)’nde “Yönetim Bilimleri” alanında doktora yapmaktadır. “Kamu Örgütlerinde Stratejik Yönetim-Kurumsal Yönetişim İlişkisi, Kit’lere Yönelik Bir Araştırma ve Model Önerisi” başlıklı tez çalışması tamamlanma aşamasındadır.

Ali Rıza Saklı'nın Özgeçmişi

1964 yılında, Çayeli'nin Sırt Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Çayeli Lisesi'nde okudu. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Yönetimi Bölümü'nden 1984'te mezun oldu.

1988'de Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Sabuncular Çay Fabrikası'nda memur olarak göreve başladı.

1995 yılında, Türkiye Milli Kültür Vakfı'nın düzenlediği 'Demokrasi ve Ahlak' konulu araştırma eser yarışmasında 'Türklerde Demokrasi ve Ahlak Münasebetleri' adlı çalışması ile (ilk iki derecenin bulunmadığı yarışmada) üçüncülük ödülü aldı.

1997 yılında Çaykur Genel Müdürlüğü, Satınalma Dairesine tayin edildi. Bu Dairede Şef ve Uzman oldu.

2001-2002 yıllarında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE)’nde 'Kamu Yönetimi' alanında 'Yüksek Lisans' eğitimi aldı. 2004 yılında 'Çay Sektöründe Sorunlar ve Çözüme Yönelik Model Arayışları' konulu 'Yüksek Lisans Tezi' kabul edildi.

16-18 Kasım 2006’da, 1.Rize Sempozyumu’nda “Çaykur’un Üreticiye Devri İçin Bir Model Önerisi” başlıklı bir tebliğ sundu.

2007’den beri, Çaykur Satınalma Dairesi’nde “Yatırım Malzemeleri ve Dış Alımlar Şube Müdürü” olarak görev yapmaktadır.

2008’de 'Türk Çayının Dünü ve Bugünü' adlı kitabı Kaknüs Yayınları'nca yayınlandı.

Halen Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE)’nde “Yönetim Bilimleri” alanında doktora yapmaktadır. “Kamu Örgütlerinde Stratejik Yönetim-Kurumsal Yönetişim İlişkisi, Kit’lere Yönelik Bir Araştırma ve Model Önerisi” başlıklı tez çalışması tamamlanma aşamasındadır.

Evli ve üç çocuk babası olan Ali Rıza Saklı, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: HABER MERKEZİ