ERGENEKON KASIRGASI VURDU

“Cemil Çiçek’in bakanlığı döneminde göreve getirilen Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga Ergenekon tutuklusu emekli orgeneral Hurşit Tolon’la telefon görüşmesine takıldı.”

Önceki gün hükümet çevrelerinden ulaşan bu iddia üst düzey bir bürokrat tarafından da doğrulandı.

NE YALANLADI NE DOĞRULADI

Hakimler ve Savılar Yüksek Kurulu Başkanvekili de olan Fahri Kasırga’nın görevden alınıp yüksek müşavirliğe getirilmesinin nedenin bu olduğu öne sürüldü. Görüşüne başvurulan Kasırga, her iki iddiayla ilgili olarak ısrarla suskun kaldı, konuşmayacağını söyledi.

ZEKERİYA ÖZ’Ü HARCAMAK İSTEDİLER

Öte yandan Şamil Tayyar’ın ‘Gölge İktidar’ adlı kitabında Fahri Kasırga ile ilgili ilginç bir iddiaya daha yer verilmişti. Kitapta yer alan ifadelere göre Kasırga, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’ün harcanma girişimine sessiz kalmakla suçlanıyor. Kitapta yer alan konuyla ilgili bölüm şöyle: “Soruşturma sürecinde Öz’ün görev yerinin değiştirilmesi konusunda bazı girişimler oldu ama yarıda kaldı. Özellikle 2008 yılı Ocak ayındaki birinci dalga operasyonlardan sonra özel yetkili mahkeme savcılığından alınıp normal bir mahkemeye atanarak bir nevi tenzil-i rütbe yapılmak istendi. Konu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda sözlü olarak gündeme gelince: “Böyle bir dönemde görev yeri değiştirilirse büyük tepkiler olabilir, izah etmek zorlaşır.” Denildi. Bu önerinin kurulda tartışılmasını engellemediği için Kasırga’ya yönelik AK Parti içinde tepkiler oldu.

(Taraf)

Editör: HABER MERKEZİ