Ankara, Türkiye gündemini belirleyen ve Türkiye gündemine yön veren başkentimizdir. Ankara’da özellikle Rize Dernekleri Federasyonu odaklı olarak neler, ne gibi etkinlikler olduğunu özlü şekilde meraklılarıyla paylaşmak istiyorum.

Ankara'nın Melih Gökçekli mi yoksa Melih Gökçeksiz mi yeni bir yerel yönetim iktidarına kavuşacağı oldukça meraklı bir konu haline gelmektedir. Hemşehrimiz Murat Karayalçın'ın CHP adayı olarak sahneye çıkması Ankara'daki hemşerilerini heyecanlandırmıştır. Bu heyecan yansımasının bir sonucu olarak Rize Dernekleri Federasyonu, Genel Başkan Süleyman Basa başkanlığında bir heyetle SHP  Genel Merkezi'nde Sayın Karayalçın'ı ziyaret ederek sevinç ve desteklerini ifade ettiler. Sayın Karayalçın da  bu ziyaretten büyük moral kazandığını belirti.

Seçimlerin centilmenlik ortamında bize ve ülkemize yaraşır bir hizmet  ve proje yarışı olarak geçmesini, gereksiz gerilimlerden uzak kalınmasını temenni ederiz.

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu, 2 Mart Rize'nin Kurtuluşu ile ilgili daha mütevazı bir program gerçekleştirmek için  Federasyon Başkan Yardımcısı Ömer Turna başkanlığında bir heyet oluşturarak görevlendirmiştir.

Ayrıca Federasyon, yerel seçimleri de dikkate alarak, 2009 yılı Haziran ayı içinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde ''Rize Tanıtım ve Çay Fuarı'' adı altında bir haftayı dolu dolu düzenlemeyi de gerçekleştirmek için kolları sıvamış ve çalışmalara başlamıştır. Bu etkinlikler için Engin Dalbastı'nın genel koordinatörlüğü benimsenmiştir.

Federasyon'un diğer başlatılan etkinlikleri ise gençlik ve kadın kolları ağırlıklı bir özellik taşımaktadır. Federasyon; tulum ve kemençe öğrenmek isteyen gençlere  küçük katkı paylarıyla bu eğitimi vermeye başlamıştır.

Kadın kolları ise, Başkan Fatma Akyıldız öncülüğünde, öğretici öğretmenler nezaretinde nakış, el işi işlemecilik ve resim kurslarını haftanın pazartesi ve çarşamba günlerinde gerçekleştirmektedir.

Federasyon Proje Merkezi'nin hazırladığı projeler için yakından takibi sürmekte ve başka yeni projelerin  de hazırlanarak  gerçekleştirilmesi çalışmaları ihmal edilmemektedir.

Rize Dernekleri Federasyonu'nun başlattığı diğer bir etkinlik de,  her yıl kendi birikimli yetişmiş insan kaynağımızla hemşerilerimizi sohbet ortamında bir araya getirerek Cumartesi günlerimizi daha iyi düşünce çabalarıyla değerlendirmektir. Bu yıl söyleşilerin her hafta değil, on beş günde bir  gerçekleştirilmesi yönetimce kararlaştırılmıştır.

Bu yılın ilk söyleşisini Fındıklı Derneği ev sahipliğinde Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Hakan Özyıldız ''Küresel Krizin Türkiye'ye Etkileri'' konusunda gerçekleştirmiştir. İlgili ve katılımcı bir ortamda herkesin memnun kaldığı  ve kafasındaki sorulara cevap bulabildiği hoş bir sunum ve söyleşi olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Gerçekten dünyada cereyan eden olayları, olup bitenleri anlamaya çalışıp bunlara yön vermek, olumlu şekilde süreçleri etkilemeye çalışmak arzusunda olan çok küçük bir ilgili ve bilgili topluluk vardır. Dünyadaki insanların bir diğer kesimi ise sadece seyirci konumunda kalarak pasifliğini, etkisiz eleman olma durumlarını sürdürmektedirler. Hele daha büyük bir insan topluluğu dikkat nazarına alınacak olursa görülür ki, dünyada olup bitenlerin, kendilerini derinden etkileyecek yöneliş ve gelişmelerin, hiç ama hiç, farkında bile değildirler.

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu'nun hedeflediği, fakat düşünceden hayata geçiremediği bir diğer girişim de Danışma Meclisi'nin omuzlarına bırakılmış olan bir Rizeliler Evi Projesi'dir. Bu konudaki eskizlerin yerel yönetim seçimlerinden de yararlanarak  daha somut ve belirgin hale getirilmesi inşallah sağlanabilecektir. Danışma Meclisi Başkanımız, dernekçilikte duayenimiz Güneyce Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Kamil Günaydın Ağabeyimizden sağlıklı bilgi ve haberler bekliyoruz...

Bu konuda Kayseri ve Adıyaman örnekleri önümüzde bir deney olarak esin kaynağımızdır.

Daha yakın zamanda Gölbaşı içinde Milli Emlak'tan üç buçuk dönümlük bir araziyi yılda dokuzyüz YTL gibi bir kira bedeliyle kırk dokuz yıllığına satın alıp MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) adına Malatya Kültür Sitesi kurma hazırlıklarına başlayan Malatyalıları bu vesileyle kutluyorum. Adaşım ve dostum Bahattin Atilla'yı alkışlıyorum...

(Darısı, Rizeli etkin siyasi ve bürokratlarımız sayesinde, bizim başımıza!)diyor ve somutlaşmış sonuçları görmek arzumuzu bir kere daha ifade ediyoruz.

Editör: HABER MERKEZİ