Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıl dönümü kapsamında, Ankara’da bu yıl ikincisi yapılan “Rize Turizm, Tanıtım ve Çay Günleri Fuarı”nda kurulan 250’e yakın stantta Rize ürünleri sergileniyor 

Rize Valiliği ve Rize Dernekleri Federasyonu organizasyonunda 25-28 Şubat tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen fuarda Rize’nin ürünleri, kültürleri, sanatı, halk oyunları, türküleri, otantik el sanatları, mimarisi ve yöresel tatları başta olmak üzere ilin başta gelen özellikleri sergileniyor. 

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, gazetecilere yaptığı açıklamada fuarda beklenen ilgiyi sağladıklarını söyledi.

750  BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ
 

Fuar bitimine kadar yaklaşık 750 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini dile getiren Ankara Rize Dernekler  Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, “Ankara’da bu yıl ikincisini düzenlemiş olduğumuz ve Ankara’da Rize havası yaşattığımız için çok mutluyuz. Yapılan bu organizasyon, Rize’nin birlik ve beraberliğinin yanında adeta gücünü de gösteriyor. Geçen yıl ilkini yaptığımız Ankara Rize Günleri fuarımıza 350 bin katılımcı sağlamıştık. Bu yıl da 750 bin ziyaretçiyi düzenlemiş olduğumuz fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz.” dedi. 

Fuarda 250’e yakın stantta  ürünlerin sergilendiğini söyleyen Süleyman Basa, “Standtlarımızın yanında düzenlediğimiz aktivitelerimiz ile ziyaretçilerimizin keyif almaları için etkinlikler sağlayarak eğlenceli bir ortam sunuyoruz.Rize Günleri Fuar sonuna kadar 20 ayrı sanatçı konseri, 2 atma türkü ekibi, 12 adet Rize’ye özel skeçler, 6 ayrı horon ekibi, paneller, video gösterileri ve bölgemizin doyumsuz görüntülerinin yer aldığı 5 adet fotoğraf sergisi ziyaretçilerimiz için güzel dakikalar yaşanmasına vesile olacaktır.” diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ