Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Karakolu'na 3 Ekim tarihinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) geçirdiği operasyon sonrasında sağ ayağını kaybeden piyade komando onbaşı Bayram Yıldırım, tedavisinin tamamlanmasının ardından bu sabah Ankara'dan Trabzon'a getirildi.

AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak ile birlikte tarifeli uçakla Ankara'dan Trabzon'a gelen Bayram Yıldırım (20), VIP Salonu'ndan giriş yaptı. Tekerlekli sandalye ile VIP Salonu'ndan çıktığı sırada bayraklarla karşılanan Yıldırım'ı ailesi ve sevenleri coşkuyla karşıladı. Of Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen ambulansla havalimanından onlarca araçlık konvoyla Of ilçesine götürülen Yıldırım'ın ailesi de Kaymakam Tuncay Sonel'in makam aracı ile havalimanından alınarak evine götürüldü. İrfanlı mahallesi Deniz Sitesi'ndeki evine getirilen Bayram Yıldırım, burada da yoğun ilgi gördü. Evlerin ve mahallenin Türk bayraklarıyla süslendiği gözlenirken, baba evine neşe içerisinde girdi. Aslen Artvin'in Yusufeli ilçesinden olan ve 15 yıldır pastanecilik yapan babasının mesleği nedeniyle OF'ta yaşayan Bayram Yıldırım evlerinde 'geçmiş olsun' dileklerini kabul etti.

Kendisini Ankara'da hastaneden alarak evine kadar getiren AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, 'Bayram ayağını kaybetti ama yüreğini ve bayrağını kaybetmedi. Kahramanca vatanını savunarak görevi yaptı. Böyle evlatlar yetiştirdiğimiz için gurur duymalıyız' diyerek gazi gence moral vermeye çalıştı.

Bayram Yıldırım ise evine döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek 'Hamdolsun, anne babama sevdiklerime kavuştum' dedi. 4 aydır Aktütün Karakolu'nda görev yaptığını belirten Yıldırım, saldırı günü mevzisinden içeriye PKK'lı teröristlerce el bombası atıldığını ifade ederek 'El bombasının patlaması sonucu ayağım parçalanmıştı ama parmaklarımı hissediyordum. Daha sonra mevziden çıkmak zorunda kaldım. Çok yoğun bir baskı vardı. Sabah 11.00'dan akşama kadar çatıymalar sürdü. Bizim mevzimiz en ağır saldırıya uğrayan mevzilerdendi. Mevziden çıktıktan sonra yakınıma bir tank mermisi düştü ve ayağım parçalandı. O sırada bayıldım. Daha sonra da gözümü Ankara'daki GATA'da açtım' diye konuştu.

Seve seve tekrar askere gitmeye hazır olduğunu ifade eden Yıldırım, arkadaşlarından birinin de yanında şehit olduğunu söyledi.

Yıldırım'ın hastaneden çıkarken kaybettiği bacağının üzerini Türk bayrağıyla örttüğü dikkatlerden kaçmadı.

Editör: HABER MERKEZİ