Van’da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a taşlı yumurtalı saldırı sonrası verdikleri tepkinin hatalı olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, “Uygun düşmeyen bir tepki tarzımız oldu. Daha sonra düzelttik” dedi.

Yazıcı, son olayların bu saldırıların planlı olduğunu gösterdiğine dikkat çekerek, “Belli ki birileri Anayasa değişiklik sürecini provoke etmeye karar vermiş” dedi.

DEVLET Bakanı Hayati Yazıcı, son günlerde yaşanan saldırıları “Anayasa değişikliğine yönelik provakasyon” olarak nitelendirdi. Yazıcı, “Belli ki birileri Anayasa değişiklik sürecini provoke etmeye karar vermiş” dedi. Yazıcı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik saldırıda uygun düşmeyen tepki verdiklerini kabul ederek, şunları söyledi: “Van’da Baykal’a, Samsun’da Ahmet Türk’e, Kayseri’de Taner Yıldız’a yapılan saldırıda güvenlik zafiyeti var. Bu noktada, daha dikkatli olunmalı ve önlemler artırılmalıydı. Baykal’a yapılan saldırıda, uygun düşmeyen bir tepki tarzımız oldu. Daha sonra düzelttik. Son olaylar, bu saldırıların planlı olduğunu gösteriyor. Birileri değişiklik sürecini provoke etmeye karar vermiş. Anayasa değişikliğini referandum götüremeyen bir ülke isteniyor. ”

Allah şahit organize değil
Ak Parti, bazı örgüt yöneticilerinin de karıştığı Bay-kal’a yönelik Van’daki taşlı yumurtalı saldırıyla ilgili incelemesini tamamladı. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, “Allah şahit organize değil” diyerek, partililerinin sorumluğu bulunmadığını savundu.

Van İl Başkanlığı’nın yaptığı ilk incelemenin ardından, parti yönetimince görevlendirilen Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ve Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da incelemelerini bitirdi. Ak Parti Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem, Van İl Başkan Yardımcısı Aslan Yılmaz ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Cahit Kiraz ile 4 Gençlik Kolları üyesinin suçlandığı olaya ilişkin “Mensuplarımızın olayda sorumlulukları olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadı” dedi. Kurt ise özetle şu bilgiyi verdi: “Aslan ve Kiraz da o kalabalığın arasında. Ama organize eden onlar değil. Aslan’ın tam olay yerinde perdeci dükkanı var. Sloganları duyunca dışarı çıkıyor. Gıda pazarlamacısı olan Kiraz da o sırada iş için orada bulunuyor. Demokratik tepkilerini gösteriyorlar, onun dışında ne yumurta , ne de başka bir cisim. Gençlik kollarımızdan denen gençlerin resmi görevleri yok.

Satmak için dükkana getirdik
Yumurtalar da organize değil. Çünkü tam olay yerindeki o dükkanlarda, köylülerin satmak için getirdikleri yumurtalar var. Yumurta kolilerini biz de gördük. Allah şahit organize bir olay yok. Ancak organize olmaması da bu tür bir olayı hoş göreceğimiz anlamına gelmiyor. Sonuçta hedef alınan kişi bir siyasetçi. Sevsek de sevmesek de, kendisine saygısı olan, demokratik temsile inanan bir kişinin karşısındaki bir siyasetçiye karşı böyle şeyleri yapmaması gerektiğine inanıyoruz.”

Hürriyet

Editör: HABER MERKEZİ