ARINÇ’A BAŞKAN İZNİ: İlk oyu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kullandı. Muhalefetin “Açıktan oy kullanıyorlar” itirazı üzerine Meclis Başkanı Şahin, Arınç’ın bir programı olduğunu belirterek, “Önceden oy kullanmasına ben izin verdim” dedi.

TOPTAN’A YEMEK JESTİ: Adı Faruk Koca’nın listesinde yeralan ve bu nedenle büyük tepki gösteren TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Erdoğan tarafından sakinleştirildi. 17. Madde görüşmelerinde kuliste Toptan’ın yanına giden Erdoğan bir süre sohbet etti. Erdoğan daha sonra koluna girerek, “Gel kuru fasulye yiyelim” diyerek Toptan’ı yemeğe götürdü. Erdoğan ve Toptan’ın, Meclis Lokantası’nda, AKP’li Erzurum Milletvekilleri tarafından getirilen kuru fasulyeyi yedikleri ifade edildi.

MÜJDE ÖZ’DEN: Başbakan Erdoğan, 17. Madde sonucunu TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in açıklamasından önce öğrendi. Başkanlık Divanı’nın Ak Parti’li üyeleri önce Erdoğan’a yönelik ‘tamam’ işareti yaptılar ardından da Ak Parti’li Ömer Faruk Öz oylama sonucunu Erdoğan’a bildirdi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in açıkladığı oylama sonucunu AKP milletvekilleri ayakta alkışladı.

KOTAN’IN TANSİYONU DÜŞTÜ: Teklifin 16. Maddesi’nin oylanırken Ak Parti’li Fatma Kotan fenalaştı ve kadın vekillerce Genel Kurul salonunun arkasındaki odaya götürüldü. Kotan’a, ilk müdahaleyi Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptı. Grip olduğu ve gündüz serum aldığı öğrenilen Kotan’a tekrar serum verildiği belirtildi. Kotan daha sonra Ak Parti’li Zeynep Dağı’nın refakatinde tekrar salona girerek oy kullandı. Kotan, 17. Madde’nin oylamasına da katıldı.
Editör: HABER MERKEZİ