Türk Telekom'un TTNet şirketinden hızlı internet olarak bilinen ADSL hizmeti alan herkesin, sadece yeni üyelere sağlanan ucuz abonelikten yararlanabilmesi için ilk adım atıldı. ADSL abonelik ücreti olarak, iki senelik sözleşme karşılığı aylık 29 YTL alan TTNet, fiyatı yeni aboneler için aylık 14.99 YTL'ye indirmişti.

Karar henüz kesinleşmedi

Mahkemeye yansıyan bu farklı abonelik tarifesinde, tüketici lehine bir gelişme yaşandı.

TTNet'in, yüksek ücret ödememek için eski aboneliklerini iptal ettirmek isteyen kişilerden, imzalanan sözleşmeye dayanarak, iki senelik sözleşmenin arta kalan aylarının ücretini de yüksek tarifeden alması üzerine, Hukukun Egemenliği Derneği (HED) Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz tarafından dava açılmıştı.

Akyüz, Türk Telekom aleyhine açtığı davada, Hakem Heyeti'nin 'Eski abonelerin ileriye yönelik hiçbir ödeme yapmaksızın, aboneliklerini iptal edebilecekleri' yolunda oybirliği ile karar verdiğini ancak kararın henüz kesinleşmediğini söyledi.

'Aboneler biraz beklesin'

Avukat Akyüz, 'Abonelere sözleşmelerini feshetmeden bir süre daha beklemelerini öneriyoruz. Karar öncelikle taraflara tebliğ olacak. 15 gün içinde taraflar, Tüketici Mahkemesi'ne gidebilir.
Davanın önemli kısmını kazandık. Şimdi eski abonelere indirimli ücretin uygulanması için mahkemeye giderek ikinci bir avantaj sağlamak istiyoruz.
Türk Telekom da iki senelik ücretin ödenmesi için, yani kararın kaldırılması için Tüketici Mahkemesi'ne itiraz edebilir' dedi.
internethaber
Editör: HABER MERKEZİ