Demir Adam lakabıyla tanınan ve Cesur Yürek ile Gladyatör'deki performansıyla büyüleyen ünlü İngiliz oyuncu Mike Mitchell,  bir üçleme olarak başlayan ve ikincisinde rol alacağı 'Rough around the edges' adlı filmin bazı sahnelerinin çekimi için halen yaşadığı yer olan Fethiye’yi önerdi. İngiliz 'Bigcheesefilms' film şirketinden filmin direktör ve prodektörü Jim Dickenson’ı ikna eden Mike Mitchell, çekimlerine yarın başlanacak olan film öncesi Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret etti.

Mike Mitchell, burada 'Demokratik Açılım Süreci' ile ilgili görüşlerini de aktardı. Mitchell, geçtiğimiz günlerde Kevin Costner'ın 'Türkiye'nin demokratikleşmesi ve insan haklarına verdiği değerin yeni bir ifadesi olan demokratik açılımı candan destekliyorum' sözlerine gönderme yaptı.

7 seneden beri Türkiye'de yaşadığını belirten ünlü oyuncu, 'Hiçbir ayrıma şahit olmadım. Nereye gitsem sevgiyle karşılandım. Burası ikinci vatanım. Ve burada Türk-Kürt kavgası yok. Burada herkes eşit. Ayrımcılık yok. Costner’in siyasi açıklamaları son derece yanlış. Siyaseti bırakıp sanatına baksın' dedi.

FİLMİNİ FETHİYE'DE ÇEKECEK
Mitchell, 'Rough Around The Edges' isimli filminin çekimlerinin Fethiye'de yapılacağını da söyledi. Mitchell bu filmin kendisi için önemli olduğunu ifade ederken Mitchell, 'Üçüncü filmimi Fethiye'yi tanıtarak çekmekten memnun olacağım. Bu sahnelerim İspanya ve Fransa'da çekilecekti. Ancak yönetmene Fethiye'nin videolarını gösterince çekimler buraya alındı' şeklinde konuştu.

Begüm ÇELİKKOL / HABERTURK.COM
Editör: HABER MERKEZİ