ŞEMSETTİN SARI

 

Şehirlerarası yolcu taşımacılık faaliyetlerinde zorunlu olan ve son başvuru tarihi 30 Nisan 2008 olan 'Y' türü yetki belgesi için alım süresi uzatıldı. Karayolları Taşıma Kanunu gereğince yayınlanan genelgeye göre; Rize il sınırları içerisinde 100 kilometreye kadar, yapılan şehirlerarası yolcu taşımacılık faaliyetlerini yerine getiren; gerçek ve tüzel taşımacılara 'Y' türü yetki belgesi zorunluluğu getirilmiş ve bu belgenin 30 Nisan 2008 tarihine kadar alınması şart koşulmuştu.

'Y' türü yetki belgesi değişim suresinin kısa olması öne sürülerek Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğüne yapılan 'sure uzatım talebi' konusunda Rize Valiliğinin yetkili olduğunun belirtilmesi üzerine; başvuru suresi Rize Valiliğince 26 Eylül 2008 tarihine kadar uzatıldı.

 

Rize Ticaret ve Sanayi Odasından (RTSO) yapılan duyuruya göre; Nisan ayı sonuna kadar 'Y' türü yetki belgesini alamayan 'gerçek ve tüzel' yolcu taşımacılığı yapanların 26 Eylül 2008 tarihine kadar (Atatürk Caddesi No:359) RTSO'ya dilekçe ile baş vurarak yetki belgelerini almaları gerekmektedir.

 

*** Dileyen'K' Türü Yetki Belgelerinde Değişiklik Yaptırabilecek...

Öteyandan;'gerçek ve tüzel' kişiler yurt içinde taşımacılık yapmak için aldıkları 'K' türü (K1,K2,K3) yetki belgelerini, taşımacılık faaliyetlerinin kapsamına uygun 'K' türü yetki belgesi ile değiştirebilecek.

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım imzasıyla yayınlanan genelgede gerçek ve tüzel kişilerin 'Yurtiçi Eşya Taşıma' faaliyetleriyle ilgili olarak, gerek bilgi eksikliği gerekse sair sebeplerle, yaptığı veya yapacağı taşımacılık faaliyetlerinin kapsamına,niteliğine uygun olmayan K türü (K1,K2,K3) yetki belgesi alan taşımacıların;talep etmeleri halinde taşımacılık faaliyetlerine uyan yetki belgelerinden biriyle değiştirilmesine olanak sağlandı.

 

Rize Ticaret ve Sanayi Odasının yetkili olduğu 'belge değişimi' için 'K' türü belgelerini değiştirmek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin (Farkını ödemeleri/yada almaları) 31 Aralık 2008 tarihine kadar RTSO ya 'belge değişikliği' dilekçesi ile başvurmaları gerekmektedir.

Editör: HABER MERKEZİ