Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Yeşil Yol ve turizm yollarında inceleme yaparak “Turizmin ilimizde sözde değil, yaşanabilir hale gelmesi için çalışıyoruz.” dedi.

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Yeşil Yol ve turizm yollarına entegre olacak ikinci etap çalışmalarına zemin hazırlamak amacıyla çevreye ve doğaya karşı olumsuz etkenlerin minimize edilmesi ve projenin çevreci yanının güçlendirilmesi konusunda İl Genel Meclisi Ar-Ge ve Turizm Komisyonlarının sürdürdüğü komisyon çalışmalarına katıldı.

Komisyon çalışmaları kapsamında, yaklaşık sekiz yıldır uygulamasına başlanan Yeşil Yol projesinin bu süreçteki pozitif ve negatif etkilerini sahada görme şansı bulduklarını ifade eden Başkan Türüt, ayrıca turizm adına yapılan birçok çalışmanın da sonuçlarını değerlendirme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Başkan Türüt açıklamalarının devamında Türkiye’nin her bir köşesinin güzel olduğunu fakat Rize’nin doğası ve kültürüyle farklı bir güzelliğe sahip olduğunu belirterek “bu doğal ve kültürel zenginliği yerli ve yabancı insanlara sunulması noktasında meclis olarak geçen yıldan başlattığımız çalışmayı sürdürmeye devam ediyoruz. Yeşil Yol ve Turizm Yollarımıza entegre olarak yapılması planlanan turizm merkezlerini en baştan planlı ve programlı bir şekilde ilimize ve ülkemize kazandırma arzusu ve gayreti içerisindeyiz. Bugün de bu amaç doğrultusunda ilimiz turizmi için yoğun mesai harcayan Ar-Ge ve Turizm komisyonlarımızın çalışmasına katıldık.” dedi.

 rize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut,-yesil-yol-ve-turizm-yollarinda-incelemede-(5).jpg

Turizmin sürdürülebilirliğine de değinen Başkan Türüt, doğayı ve tarihi kültürel dokuyu bozmadan gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak için keskin kararlar alınması gerektiğine dikkat çekerek “ilimizin gözde turizm merkezi olan Ayder, bu konuda en iyi örnektir. Orada yaşadığımız sorunların yeniden yaşanmaması ve yapılan yatırımların sonradan yıkılmaması için kesinlikle planlı ve programlı hareket etmemiz gerekiyor. Örneğin Ar-Ge ve Turizm komisyonlarımızın hazırladığı raporda ‘Yeşil Yol ve Turizm yollarına paralel olarak hizmete girecek gerek yerel işletmelerin, gerekse çadır kamplarının 1400 Rakımın altında oluşturulması ve yapılması planlanan 6 turizm merkezinin içerisinde yer alması, yaylalar ve 1400 rakım üzerinde yapılaşmaya müsaade edilmemesi’ öngörüleri yer alıyor. Bu şekilde çerçevesi kalın çizgilerle çizilmiş kararlar alındığı takdirde doğayı ve tarihi kültürel dokuyu hem turizme kazandırmış hem de gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmış oluruz. Bu anlamda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Meclis olarak bizlerde bu kararlılığın arkasında olup takipçisi olacağız. Turizmin ilimizde konuşulmasının ötesinde artık yaşanabilir bir noktaya gelmesini istiyor, çalışmalarımızı da bu doğrultuda sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

 rize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut,-yesil-yol-ve-turizm-yollarinda-incelemede-(2).jpgrize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut,-yesil-yol-ve-turizm-yollarinda-incelemede-(3).jpgrize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut,-yesil-yol-ve-turizm-yollarinda-incelemede-(1).jpgrize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut,-yesil-yol-ve-turizm-yollarinda-incelemede-(6).jpgrize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut,-yesil-yol-ve-turizm-yollarinda-incelemede-(7).jpgrize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut,-yesil-yol-ve-turizm-yollarinda-incelemede-(8).jpgrize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut,-yesil-yol-ve-turizm-yollarinda-incelemede-(9).jpgrize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut,-yesil-yol-ve-turizm-yollarinda-incelemede-(10).jpgrize-il-genel-meclisi-baskani-ibrahim-turut,-yesil-yol-ve-turizm-yollarinda-incelemede-(11).jpg

Editör: HABER MERKEZİ