AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Samsun-Sarp Demiryolu Projesinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.
 
Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Samsun-Sarp Demiryolu projesinin bölgenin kaderini değiştireceğini söyledi. 

Projenin sonuna kadar takipçisi olacağını ifade eden Gündoğdu, 'Samsun-Sarp'a binip hem gezelim hem de manzarayı izleyelim' diyen insanlar hızlı treni kullanıp Karadeniz’in turistik yerlerini, doğasını, yeşilini görme fırsatını çok daha rahat yakalayacaktır.' diye konuştu. 

Projenin hayata geçirilmesi noktasında kendilerine destek olan Ordululara ve yerel basının temsilcilerine teşekkür eden Gündoğdu, 'Hızlı tren Karadeniz’in yeşil doğasına çok faydalı ve Karadeniz için etkili bir yatırım olacaktır. Biz de bunu görüyoruz biz de bunun takipçisi olacağız.' şeklinde konuştu. 

Avrupa'nın birçok yerinde bu projelerin olduğunu kaydeden Gündoğdu şunları kaydetti: 'Şu anda zaten Ankara’dan Sivas üzerinden Erzincan ve Erzurum'a kadar gidecek olan bir hızlı tren projesi bitme aşamasına geldi. Yakın bir zamanda da Sivas'a kadar olan kısmı açılacak. Bu projenin de hayata geçirilmemesinin hiçbir nedeni yok. Daha önce Devlet Demir Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ordulu hemşehrimizle görüşmüştük o da bu proje çalışmasının belli bir noktaya kadar olduğunu, Fatsa'nın çıkışına kadar yapıldığını ve devamının da yapılması gerektiğini bize söylemişti. Biz de inşallah şimdi hep birlikte bu işin hayata geçirilmesi için elimizden geleni var gücümüzle yerine getirmek için mücadele edeceğiz.'

Gündoğdu, proje ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini de dile getirerek, 'Bu projeyi ilk fırsatta sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim. İnşallah bu projeyi de Karadeniz'e kazandıracağız.' dedi.  

 
Editör: HABER MERKEZİ