Öğrencilere Kürtçe hikaye kitapları dağıtıldı. Ders verenlerin 'Okulunuzun adının ne olmasını istiyorsunuz' sorusuna öğrenciler, 'Kürdistan' yanıtını verdi.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve kendilerine 'Kürt Dili ve Eğitim Hareketi' adını veren grup, Cizre Menderes İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarı dışına sınıf kurup, öğrencilere Kürtçe ders verdi. Okulun dağılım saatinde bahçe duvarı dışına önce bir beyaz tahta kuruldu, ardından da evlerine giden öğrencilere, 'Gelin Kürtçe ders vereceğiz, siz de katılın' diye çağrıda bulunuldu. 

'ALİ GEL' YERİNE 'ÖZGÜRLÜK ÖZGÜRLÜK'

Çağrıya uyan yaklaşık 100 öğrenciye önce Kürtçe hikaye kitapları dağıtıldı.Kitapların verilmesinin ardından Kürt Dili ve Eğitim Hareketi gönüllüsü olduğunu söyleyen Mirza Kurt, tahta üzerinde öğrencilere Kürtçe alfabeyi öğretmeye başladı. Tahtaya kaldırılan öğrencilere Kürtçe harfler ile 'Em Zimane we Dixwazın' (Dilimizi istiyoruz), 'Azadi azadi' (Özgürlük özgürlük) yazıları yazdırıldı. 

Dersi veren Mirza Kurt, 'Okulunuzun adının ne olmasını istiyorsunuz?' sorusuna öğrenciler hep bir ağızdan, 'Kürdistan' yanıtı verdi.Yaklaşık 1 saat süren Kürtçe ders sırasında DTP Cizre İlçe Başkanı Yakup Budak ile bazı partileler de hazır bulundu. Polis, Kürtçe dersin verilmesini müdahalede bulunmayıp, sadece uzaktan kamera ve fotoğraf çekimi yaptı. (Kanal D)


Editör: HABER MERKEZİ