MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, ''Bakan'ın, Giresun'un afet bölgesi ilan edildiğine dair bir açıklaması oldu. Meğer o ifade buradan Rize'ye kadarmış. Rize'ye gidince işler tersine döndü'' dedi. 
Osman Çakır başkanlığındaki MHP heyeti, Bulancak ve Keşap ilçeleriyle Duroğlu beldesinde selden zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu. 
İncelemelerin ardından partisinin Giresun İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Çakır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından bölgede incelemeler yapmak üzere görevlendirildiklerini, bölgedeki sel nedeniyle ortaya çıkan zararları ve vatandaşların sıkıntılarını tespit ettiklerini, hangi çalışmaların gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini izlediklerini söyledi. 
Devlet Bahçeli'nin, ''sel bölgelerinin, derhal afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği'' yönündeki söylemini ve bu konuda Bakanlar Kurulu kararı alınması için Hükümete çağrıda bulunduğunu anımsatan Çakır, şöyle devam etti: 
''Vatandaşın sıkıntılarını çözmek için bunun şart olduğunu ifade eden bir talebi oldu. Biz de o talebin daha sonra yerine getirildiğini düşündük. Basına yapılmış olan açıklamalardan Bakan'ın, Giresun'un afet bölgesi ilan edildiğine dair bir açıklaması oldu. Meğer o ifade buradan Rize'ye kadarmış. Rize'ye gidince işler tersine döndü. Buranın afet bölgesi ilan edilmediği ortaya çıktı. Bu konuda bir Bakanlar Kurulu kararı alınmadığı ortaya çıktı.'' 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakır, bölgede çok büyük zarara uğrayan insanlar olduğunu, dolayısıyla mevcut durumun bu zararların çok az bir bölümünü karşılayabileceğini ifade ederek, ''Zararların tamamının karşılanabilmesi için bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Ayrıca bu bölgede çok yoğun altyapı sorunlarının, imar sorunlarının yaşandığını görüyoruz. Önceden halledilmesi gereken sorunların bugüne kadar, gerek belediyeler, gerek merkezi hükümet, gerekse ilgililer tarafından halledilmediği konusunda fevkalade tespitlerimiz var'' diye konuştu. 
   
''BAZI ŞEYLER ALLAH'TAN GELMİYOR''  
''Bazı şeyler böyle Allah'tan geliyor diyoruz, ama bazı şeyler Allah'tan gelmiyor'' ifadelerini kullanan Osman Çakır, şöyle dedi:
 
''Vatandaşlar olarak, yapmış olduğumuz uygulamalar, belediyeler olarak almadığımız tedbirler ve merkezi hükümetin ilgili dairelerinin yapmadığı işlerin neticesi olarak da burada görüyoruz işte ibret alınacak şeyler ortaya çıkıyor. Yapılan bentlerin içerisinde demir olmadığı, kağıt gibi betonların ortadan yarıldığı, ırmakların içerisine inşaatların yapıldığı, dere yataklarının doldurularak daraltıldığı, denizin bir şekilde doldurulduğu çok yakından görülüyor. Bunlar, bir ölçüde ders alınması gereken, önceden hesaplanılması, tedbirler alınması gereken konular.'' 

Hükümetten bölgeye aktarılan kaynakların belediyelere daha fazla aktarılmasında ya da belediyelerin kullanımına sunulmasında fayda olduğunu anlatan Çakır, şunları kaydetti: 
''Çünkü belediyeler bu noktada birinci derecede sorumlu. Gerek kanalizasyon, gerek çevre, gerek bu selden sonra oluşabilecek hastalık konusunda, belediyeleri bir an önce desteklemek lazım. Bunun için en önemli kaynak paradır. Dolayısıyla merkezi hükümetten gelecek kaynağın valiliklerce büyük bir payının belediyeler ve yerel yöneticilere aktarılması durumunda daha etkili hizmet yapacakları görülüyor.''
 
giresungazete 
Editör: HABER MERKEZİ