Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ülkede bazı şeylerin ayrımının çok iyi yapılması gerektiğini belirterek, ''Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim şerefli kardeşlerimizdir. PKK, şerefsiz bir terör örgütüdür'' dedi.

Tüzmen, partisince Şehitkamil Belediyesi konferans salonunda düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında, Gazianteplilerle birlikte yola çıktığını anımsatarak, ''Acemi birliğimiz bizim burasıydı ama, sizler hakikaten gösterdiğiniz son derece güzel arkadaşlık ve kardeşlik ile gerek Gaziantep'in gerekse Türkiye'nin önünü açan son derece önemli bir yolculukta bizlere yoldaş oldunuz '' diye konuştu.

Hep beraber 2002 yılında çalışmalara başladıklarını, halkın içinde rahat dolaşarak bugünlere geldiklerini ifade eden Tüzmen, uzun süreler kırmızı ışıkta bekletilen Türkiye'nin, bugün AK Parti'den aldığı ışıkla yoluna hızla devam ettiğini vurguladı.

Tüzmen, 2002 seçimleri, 2007 seçimleri ve arada yerel seçimler ile referandumun sonuçlarının aynı şeyleri gösterdiğine değinerek, şunları söyledi:

''Ülke kendi içinden gelen insanlarla yönetildiği zaman, samimi bir şekilde yönetildiği zaman ve yapacaklarımızı vadettiklerimizi yaptığımız zaman, yapamadıklarımızı da neden yapamadığımızı tek tek anlatarak halkımıza bunu samimi bir şekilde açıkladığımız zaman işte aldığımız sonuç ortada... Bundan sonra da aynen devam edeceğiz. Türkiye'nin önümüzdeki dönem yapacağı çalışmayı engellemek isteyenler var. Neden? 2002 Türkiye'si 36 milyar dolar ihracatı, 51 milyar dolar ithalatı olan bir Türkiye, 87 milyar dolar dış ticareti olan bir ülke... 2007 Türkiye'si yaklaşık 105 milyar dolar ihracatı, 167 milyar dolar ithalatı, 270 milyar dolar dış ticareti olan bir ülke. 2002 Türkiye'si 2 bin dolar kişi başına geliri olan, 2007 Türkiye'si 5 bin 500 dolar kişi başına geliri olan bir ülke. 2002 yılına baktığımız zaman enflasyon, faiz oranları yüksek, 2007 Türkiye'sinde enflasyon tek haneli rakamlara inmiş, faiz oranları da aşağı indirilmeye çalışılmış ve şu anda sağlık, eğitim, hangi alanda olursa olsun yapılan çalışmaların hepsini vatandaşımız takdir ediyor.

Biz Türkiye'nin her tarafına aynı şekilde gayret gösterdik. Gaziantep'e 2002'ye oranla 2007'de tekrar baktığımız zaman korkunç bir gelişme ve büyüme... Burada artık beş yıldızlı oteller yapılıyor. Zeugma Müzesi var. Uluslararası hava alanı var. Uluslararası hastaneleri var. Eğitimde 85 kişilik sınıflardan aldığımız Gaziantep'te artık 40-30 kişilik sınıflar var. Bunların hepsi Sayın Başbakanımızın liderliğinde sizlerle beraber yaptığımız çalışmaların sonucu. Bu arada unutmadan da söyleyeyim, 'Gaziantep'e gidiyorum' deyince, Başbakanımız 'Benim selamlarımı hepsine teker teker anlatacaksın' dedi.'' Türkiye'nin bu hızlı gelişmeyi gösterdiği sırada dünyada lider ülkeler pozisyonuna girmeye başladığını vurgulayan Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bakın, Türkiye'nin yaptığı dış ticaret rakamları şu anda Türkiye'yi Avrupa altıncısı ülke konumuna soktu. Makro ekonomik dengeler açısından girmeye çalıştığımız Avrupa... Bir taraftan bu çalışmaları yaparken, diğer taraftan da engellemeye çalışıyorlar bizi içerden ve dışardan... Bizde bir ayrı gayrı var mı arkadaşlar? Yok. Ama, bir ayrım yapmak zorundayız. Kürt kökenli kardeşlerimiz, onlar bizim şerefli kardeşlerimizdir. PKK, şerefsiz bir terör örgütüdür. Bu ayrımı yapmak zorundayız. Çünkü Kürt kökenli kardeşlerimiz, kendisini Kürt hisseden kardeşlerimizle biz bu vatanın savunmasını her alanda binlerce yıl yaptık.

Aynı şekilde devam ediyoruz. Ay-yıldızlı bayrağı seven, bu vatanda tek millet, tek bayrak, tek dil, tek din biz bunları yaşadık yüzyıllarca. İlk önce bir sağ-sol ayrımı getirdiler. Sonra Alevi-Sünni. Sonra Kürt-Türk ayrımı yapıp kaşımaya çalışıyorlar. Olmaz. Etle tırnak birbirinden ayrılmaz. Mümkün değil. Yarın, kısa boylu-uzun boylu, öbür gün şişman zayıf. Yani hangi ayrımı getireceksin kardeşim. Bu ülkenin bütün fertleri, bütün vatandaşları hepsi eşit. Biz, şimdi buna çalışıyoruz. Şu elin parmaklarını çimentoyla birleştirmeye çalışıyoruz. Çimento kişi başına gelir rakamının büyüklüğüdür. 2 bin dolarlarda bu zor, 5 bin dolarlarda bu daha kolaydır. 10 bin dolara çıkaracağız. Yumruk olacak Türkiye. O zaman Türkiye'yi kimse engelleyemeyecek.''

TÜRK BAYRAĞI DAİMA DALGALANACAKTIR

Tüzmen, bu ayrımı yapmak gerektiğini belirterek, ''Çünkü şerefliyle şerefsizi ayırmak lazım. Bu ülke kalkınmaya çalışırken, bu ülkede bebek katilleri, bu ülkede hamile kadın katillerini şerefsiz terör örgütünü ayırmak lazım'' dedi.

Şerefli kardeşlerle hep beraber yollarına devam edeceklerine dikkat çeken Tüzmen, şunları söyledi:

''Bu konuda tabi ki soğukkanlılıkla hareket etmek zorundaydık, onu yapmaya çalıştık ve siz merak etmeyin. Bu ülkenin insanlarının tohumu besmelelidir. Onun için bu ülke ilelebet ayakta duracaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ay-yıldızlı Türk bayrağımız daima dalgalanacaktır. İslam ülkeleriyle toplantı yapıp, hepsiyle beraber serbest ticaret anlaşmaları yapmaya çalışıyoruz. Neden, çünkü bölgenin sıkıntısı da fakirlik.

Bizim insanımız iş-aş bulduğu zaman bir sıkıntı kalıyor mu? Aynı şey bölge için de söz konusu, Türkiye sadece kendi içindeki sorunları değil, bölgedeki sorunları da çözmek zorunda olan bir ülke. Niye, bu bize tarihin mirası. Osmanlının mirasını reddedebilir misin? Cezayir'e, Fas'a, Tunus'a gidiyorum, serbest ticaret anlaşması yapıyorum, hep aynı şey... (Sizler bizlere son derece güzel hizmetler verdiniz, bizlerle 600 yıl beraberce yaşadınız, biz sizin gitmenizi istemedik, siz bize adalet getirdiniz) diyorlar. Gidiyorum Arnavutluk'ta anlaşma yapıyorum, orada da aynı şeyi söylüyorlar.''

ZENGİN KOMŞUSU OLAN ZENGİN BİR TÜRKİYE OLACAĞIZ

Bu durumun, çok farklı etnik kökenden, çok farklı dilden ve dinden, bir çok ülkeyi bir araya getirip onlarla beraber büyüme mücadelesi veren ecdadın, bilgi birikimi, olgunluğu ve o adaletli anlayışı olduğunu söyleyen Tüzmen, anlı şanlı tarih denildiği zaman, başarıyı getiren bu anlayışın olduğunu, bunun son derece önemli bir yönetim becerisi olduğunu anımsattı.

Kendilerinin atalarından bu yönetim becerisini almış insanlar olduğunun altını çizen Tüzmen, dolayısıyla sadece Türkiye için değil, Türkiye'nin gelişirken bölgedeki ülkelerin de gelişmesi için eskiden olduğu gibi yardımcı olmak zorunda olunduğunu dile getirdi.

Tüzmen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin temelini attıklarını ondan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan-Türkiye arasındaki gaz boru hattının tamamlama törenine katıldığını anımsatarak, Türkiye'nin Asya'yı Avrupa'ya bağladığını ve bir enerji koridoru haline geldiğini, ulaşımın, enerjinin, bilginin kesiştiği yerin Türkiye olduğunu söyledi.

Şu anda üzerinde yaşanılan toprakları hak etmek gerektiğini ifade eden Tüzmen, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bunun için de en fazla verebileceğimiz ne var, canımız var o da feda olsun bu ülkeye. Olaya bu şekilde bakarsak, (sorunların üstesinden gelememek) diye bir şey söz konusu olmaz. Canla başla çalışacak ve önümüzdeki dönemde Türkiye'yi hak ettiği yere hiç ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde getireceğiz. Başarının esas sırrı budur, yüzyıllar boyunca böyle olmuştur. Gururla yaşadığımız bir ülke burası. Hedef belli. Bugün adaleti ve kalkınmayı Türkiye'ye Adalet ve Kalkınma Partisi veriyor.'' AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de milletle aralarına mesafe koymadıklarını, terörün sadece askeri önlemlerle değil, ekonomik kalkınma ve demokrasi ile önlenebileceğini anlattı.

AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu ise partilerinin hayır için ve ülkeye hizmet için çalıştığını kaydetti.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

etikhaber

Editör: HABER MERKEZİ