Anayasa görüşmelerine kitlenen Ankara, Kayseri’den gelen yumruklu saldırı haberi ile sarsıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yapılan saldırı tüm kesimler tarafından kınandı.

Başbakan Erdoğan, olayı şehit cenazelerini istimar aracı olarak kullananların, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne tahammülü olmayanların attığı adım olarak gördüğünü söyledi.

Muhalefetin Anayasa değişikliği paketini engelleme çabalarını da değerlendiren Başbakan Erdoğan, 'Muhalefet ne kadar engellerse engellesin biz bu yola çıktık, süreç devam edecek' dedi.

'Bunların Bir Arkası Var'
Taner Yıldız’a yapılan saldırıyı 'Haddini ve kendini bilmez bir kişinin eylemi' olarak nitelendiren Erdoğan, şöyle devam etti:

'Bu tür şeyleri arzu etmiyoruz. Şehitlerimizin cenaze törenlerinin istismar edilmesi ve bunların bir istismar aracı olarak kullanılmasını; ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne tahammülü olamayanların attığı adımlar olarak görüyoruz. Bunlar nereye mensuptur, neyin nesidir? Bunların hepsi ortaya çıkacak. Bunların bir arkası var.'

Başbakan’dan Kararlılık Vurgusu
Anayasa değişikliği paketi görüşmelerinde muhalefetin tavrına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Başbakan Erdoğan, yapılanın sadece 'engelleme' olduğunu kaydetti.

Erdoğan, 'Yapılanları görüyorsunuz. Sadece bir engelleme anlayışıdır. Sürekli olarak bütün yasal düzenlemeler yapılırken, hangi mantık ve anlayışla hareket ettiyseler bugün de bütün meseleleri bağcıyı dövmek, üzüm yemek diye bir dertleri yok' dedi.

'Yola Çıktık, Sonunu Getireceğiz'
Muhalefetin engellemelerine prim vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Desteklemiyorsan desteklemezsin. Ama destekleyenlerin de önünü kapama. Er veya geç, bu, bir ay da sürse, bu süreci devam ettireceğiz. Engellemelere ne kadar devam ederseniz edin, gece yarılarına kadar devam etsen, yarın sabaha kadar devam etsen, bu devam edecek. Biz artık bu yola çıktık, bunu bitireceğiz.'

trt.net.tr

Editör: HABER MERKEZİ