Başbakan Erdoğan, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nce (ÖNDER), Beyoğlu Anadolu imam Hatip Lisesi'nde düzenlene 6. İmam Hatipliler Kurultayı'nın açılışına katıldı.

İmam Hatip lisesi mezunu olmayı hayatı boyunca büyük bir gurur vesilesi olarak yüreğinde taşıdığını söyleyen Erdoğan, 'Son nefesimi verene kadar İmam Hatipli olmanın gururunu onurunu şerefini üzerimde taşımaya devam edeceğim.' dedi.

'Çocuklarımın tamamının İmam Hatip lisesi mezunu olmasından gurur duydum'
Alkışlar arasında kürsüye çıkan Erdoğan, İmam Hatip lisesinden mezun olmasından duyduğu gururu dile getirdi. İmam Hatip liselerine katkıda bulunan herkese teşekkür eden Erdoğan, 'Bugün burada sizlerden ziyade sizlerle birlikte aynı zamanda kendime hitap ediyorum. Ben burada sizlerin kalp atışlarına tanık olduğum kadar kendimle, kendi kalbimle muhabbet ediyorum. Kendi heyecanıma da şahit oluyorum. İmam hatip lisesi mezun olmayı hayatım boyunca büyük bir gurur vesilesi olarak yüreğimde taşıdım. Çocuklarımın tamamının İmam Hatip lisesi mezunu olmasından gurur duydum. Hiçbir zaman başımı öne eğdirmediler. Son nefesimi verene kadar İmam Hatipli olmanın gururunu onurunu şerefini üzerimde taşımaya devam edeceğim.' dedi.

'Bize 'taşralı köylü, zenci' dediler'
İmam hatiplilerin hor görüldüğünü aktaran Erdoğan, 'Aralarda öyle hocalarımız çıktı ki içeride dışarıda bize cenaze yıkayıcısı dediler. İmam Hatipleri böyle tanımlamaya çalıştılar. Bize 'taşralı köylü, zenci' dediler. Siz 'doktor, vali kaymakam avukat olamazsız' dediler. Bize 'muhtar bile olamazsınız' dediler. Allahın izniyle milletimize güvendik. Ülkemize inandık. Umutsuzluğu yanımıza yaklaştırmadık.' diye konuştu.
HT
Editör: HABER MERKEZİ