Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ayder Yaylası'nı yenilemek ve korumak amacıyla yürütülen çalışma kapsamında yarın bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, “Ayder Yenileme ve Koruma Projesi” kapsamında yarın (Cumartesi) ilçede bilgilendirme toplantısı yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, “3 Şubat 2018 Cumartesi Saat: 13.00’da Atatürk İlköğretim Okulunda “Ayder Yenileme ve Koruma Projesi”nin bugüne kadar yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında TOKİ ile ilgili firma tarafından bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. İlgililerin dikkatine önemde duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Ayder Yaylası’nda çarpık yapılanmanın ortadan kaldırılıp, doğaya uygun bir görünüme kavuşturulması için başlatılan ve 1 milyon metrekare alanda yürütülecek “Ayder Yenileme ve Koruma Projesi” kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında protokol imzalanmış ve 2017 Ekim ayında Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri ve Ayder halkının katılımıyla Arama Konferansı düzenlenmişti.

Ayder Yaylasının 1., 2., ve 3. Derece doğal sit alanı olmasından dolayı tüm planlama yetkisi 644. Sayılı KHK kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nde bulunurken, Ayder Yaylası’nda büyük bölümü orman olan alanda kadastro görmüş 639 adet parselden 607’sinin şahıslara ait olduğu, bu parsellerin üzerindeki 262 adet 2-6 katlı binaların yaklaşık 200 tanesinin de ruhsatsız olduğu belirtilmişti.

 
Editör: HABER MERKEZİ