19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Rize`de törenle kutlandı. Kutlamalarda öğrenciler yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı`na çelenk sunma törenine Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turhan Talu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve diğer yetkililer katıldı.

Cumhuriyet alanında ki törende ilk olarak T.C devleti adına başbakan yardımcısı Hayatı Yazıcı çelenk koydu. Çelenk koyma törenine ilk katılanlar ise Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu ve R.U rektörü Arif Yılmaz oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, daha sonra Atatürk Stadyumu`nda devam eden törende yaptığı konuşmada, kurtuluş güneşinin doğduğu, milli irade meşalesinin yandığı 19 Mayıs`ın Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edildiğini söyledi. 19 Mayıs`ın Türk şuurunun, inanç bütünlüğünün, gerçek Türk milliyetçiliğinin şahlanışı olduğunu vurgulayan Çelik, ``19 Mayıs`ın özünde milli hâkimiyet vardır. Eğitilmiş insan gücümüzü çağın şartlarına göre yetiştirmek zorundayız. Bu da bilimin öncülüğünü esas almakla mümkün olur. Sevgi, saygı, hoşgörü ile birbirimize kenetlenerek, milli bütünlüğümüzü her türlü yıkıcılığa ve bölücülüğe karşı güçlendirerek devam ettirmeliyiz`` dedi. 
Öte yandan törenin başladığı sırada aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle öğrenciler zor anlar yaşadı. Öğrenciler tören elbiseleri ve bayraklara sarılarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Okullar tören yürüyüşünü yağmur altında yaptıktan sonra yağmurun kesmesiyle okul gösterilerine geçildi. Okulların hazırladıkları gösteriler halk tarafından ilgi gördü. Törende renkli görüntüler ortaya çıktı.
rizedeyiz.com 
 
 
 
 
 
 
 

  

Editör: HABER MERKEZİ