Diyarbakır'ın Silvan kırsalında arama-tarama faaliyeti yürüten askeri birliğe terör örgütü PKK'nın pusu kurmasıyla çatışma yaşandı. Dolapdere köyü mevkiindeki pusuda açılan ilk ateş sonrasında 13 asker şehit olurken, 2'si ağır 7 asker yaralandı. Öğle saatlerinde başlayan çatışmaların yer yer devam ettiği bildiriliyor.

ÖCALAN'A RAĞMEN OPERASYON

Bu operasyon Öcalan'a ve BDP'ye rağmen yapılmış bir operasyon görüntüsü çiziyor.. BDP'nin yemin boykotuyla ilgili önemli gelişmelerin yaşandığı, Öcalan'ın devletle yaptığı görüşmeler sonucunda Barış Konseyi'nin kurulması yönünde mutabakat sağladıklarını ve 15 Temmuz tarihinin bir hükmünün kalmadığını açıklamasının ardından gelen bu kara haber son dönemde TSK'nın verdiği en ağır kayıplardan.. 

2010 HAZİRAN'DA 9 ŞEHİT

2010 Haziran ayında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristler, askeri birliğe saldırı düzenlemişti. Saldırıda 9 asker şehit oldu. Saldırının ardından başlatılan operasyonda mayın patlaması sonucu 2 asker daha şehit olmuştu.

2010 TEMMUZ'DA 7 ASKER ŞEHİT

Yine 2010 Temmuz ayında Hakkari'nin bağlu Çukurca İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe'de konuşlu Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’ndan askeri birliğe sızmaya çalışan PKK'lı teröristler, saat 01.30 sıralarında iki aynı noktadan uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıya geçmiş,  7 asker şehit olmuş, 14 asker de yaralanmıştı

Editör: HABER MERKEZİ