İyi ki Rize de çaykur var, kimin başı ağırsa Çaykur, Arazı lazım, Çaykur var, iş lazım Çaykur, para lazım Çaykur, sen neymişsin be Çaykur….

   İyi ki zamanında çaykur bol, bol arazı almış, almış ama baksana yetmiyor. Tip merkezi için dekanlık binasının kurulduğu alanda Tarım il müdürlüğünün ufak bir arazisi ile Çaykur Paketleme sahasından katkı yapılarak Dekanlık kuruldu. Kuruldu ama dağdan gelen bağdakini kovmaya başladı. Dekanlık yetmiyor, paketleme elden gidecek şimdi paketleme de kalkacak lojmanlarda, lojmanların kalkmasına bir şey demem, çünkü oturanların bazılarının emekliliği gelmiş adam lojmanda oturduğu için emekli olmuyor. Ne güzel BAHAR dimiii.

    Paketleme kalkacak o tamam, İyidere ye gidecek, Çaykur teneke fabrikasını Sendika dan almış, ama her ne olursa olsun o alanın küçük olduğunu düşünüyorum,  bekleyip göreceğiz,

    Çaykur hazır arazilerini vermeyi tamamladı, sıra fabrikalarda, Güneysu da yılların fabrikasının yerine okul, Bir laf yetiyor. ÇAYKUR ÇİK….siyaset elbette büyük, ÇIK dedi mi , gık .. Etmeyecen, edersen sonun belli, Muradiye de yine aynı hepsi okul için, eğitim için, tamam da kardeşim Hep Çaykur mu? Vere, vere kalmadı ki baksana fabrikalar bozuluyor. Şimdi gözler Ana tamir üzerinde, o alanda, sıra oraya geldi ama bir düşünce var, alanların altı tamamen Radyasyonlu çay, bunu nasıl kaçıracaklar, yoksa orası çoktan gitmişti, işte cesaret kıran olay o, Radyasyonlu çayları nereye götürecekler, şimdi bu alana çözüm aranıyor. Birde Serbest bölge bu alanda, bu alandan serbest bölge kalktığı an konacaklar bu alana da, hâlbuki paketlemenin tam yapılacağı alan bu alandı,

    Bekliyoruz acaba şimdi sıra hangi fabrikaya gelecek, Sahile her an bir patlama olabilir, Gündoğdu, Cumhuriyet, Taşlidere bakalım şimdi hangisi taşlanacak. Hangisi siyasi iradenin kararı ile yıkılacak veya taşınacak. Tüm günahlar Çaykur un ama sevabı siyasetçinin, iyi ki Tuncay Matarcı döneminde bu araziler alındı nerde yapacaktık okul veya başka inşaatları. Vur abalıya derler ya son yıllarda çok vurduk abalı ya, inşallah bu son vuruş olur, birkaç yıl sonra özelleşecek olan ÇAYKUR da özelleşecek bir şey kalmayacak. Artik siyasilerin Çaykur un üzerinden pirim yapmayı bırakmaları gerek, arsa Çaykur dan hizmet siyasetten bu anlayış kalkmalı. Hizmette arsa da siyasetten gelmeli, siyaset Çaykur un üzerinden elini çekmeli, ben şahsen Çaykur da Genel Müdür olmayı hiç istemezdim. 2 günde kovarlardı beni. Artık Çaykur ve Çaykur fabrikaları unutulmalı, dileğim öyle olur.