Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), taşra teşkilatındaki hizmetleri güçlendirmek amacıyla 2025 yılı için 4.400 sözleşmeli personel alacağını açıkladı. Resmî Gazete’de yayımlanan ilanın ardından başvuru süreci 9-18 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Şimdi gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Yapıldı

Adaylar, başvurularını yalnızca elektronik ortamda gerçekleştirdi. e-Devlet Kapısı üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı – Kariyer Kapısı platformu aracılığıyla yapılan başvurular geçerli sayıldı. Şahsen ya da posta yoluyla yapılan başvurular ise kabul edilmedi.

Bakanlık, sonuçların Eylül veya Ekim 2025’te ilan edileceğini duyurdu. Adaylar, sonuçları hem Bakanlığın resmi internet sitesinden hem de e-Devlet üzerinden kimlik bilgileriyle sorgulayabilecek.

Kadro Dağılımı ve Kontenjanlar

Toplam 4.400 kişilik alım, farklı branşlarda görev alacak adayları kapsıyor:

  • Destek Personeli (Temizlik): 2.750 kişi (KPSS P94)
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi: 1.150 kişi (150 kişi P3, 1.000 kişi P93)
  • Destek Personeli (Bakım-Onarım): 500 kişi (KPSS P94)

Bu kadrolar, il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapmak üzere planlandı ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel statüsünde değerlendirilecek.

Başvuru Şartları

Başvuru sürecinde adaylardan genel ve özel şartlar talep edildi. Genel şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş bulunmak, 2024 KPSS’den ilgili puan türünden gerekli puanı almak ve kamu görevinden ihraç edilmemiş olmak yer aldı.

Özel şartlarda ise;

Samsun sahili kırmızı-beyaza büründü
Samsun sahili kırmızı-beyaza büründü
İçeriği Görüntüle
  • Güvenlik görevlileri için geçerli özel güvenlik kimlik kartı ve sağlık raporu,
  • Temizlik görevlileri için lise mezuniyeti (bazı gruplarda sadece kadın adaylar),
  • Bakım-onarım personeli için ilgili meslek liselerinden diploma veya sertifika şartı arandı.

Sonraki Süreç ne olacak?

Sonuçların duyurulmasının ardından kazanan adaylardan belgelerini teslim etmeleri istenecek. Atamalar ise tamamen KPSS puan sıralamasına göre yapılacak. Başarılı olan adaylar, sözleşmeli statüyle taşra teşkilatında göreve başlayacak.

Bakanlığın Hedefi: Hizmet Kalitesini Yükseltmek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu alımlarla gençlik merkezleri ve spor tesislerindeki hizmet standardını artırmayı hedefliyor. Özellikle temizlik, güvenlik ve bakım-onarım alanlarındaki yeni kadrolar sayesinde tesislerin daha düzenli ve güvenli bir şekilde hizmet vermesi amaçlanıyor.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ