ensonolay
Rize
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Çay Haber Genel Yığılca balının analizleri DÜ-BİT'te yapılacak

Yığılca balının analizleri DÜ-BİT'te yapılacak

DÜZCE (AA) - Düzce'nin Yığılca ilçesinde üretilen balın analizleri, Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (DÜ-BİT) gerçekleştirilecek.

Yığılca Balköy Kooperatifi Başkanı Turgut Ilğın ve yönetim kurulu üyeleri, DÜ-BİT Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydemir, müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Enes Aslan, kalite sorumlusu öğretim görevlisi Dr. Taner Yoldaş ile bir araya geldi.

Toplantıda, Yığılca balının analizlerinin DÜ-BİT'te yapılması için karar alındı. Bu çerçevede üreticiler, Balköy aracılığıyla bal analizlerini daha uygun fiyata yaptırabilecek.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Ilğın, kooperatifin üretimden başlayıp pazarlama safhasına kadar olan tüm çalışmalarını koordine ederek kontrol altında tutacaklarını bildirdi.

"Çok ürün değil, kaliteli ürün üretmek" anlayışlarını ve kalitesini tescillemek üzere tüm ürünleri analiz ettireceklerini belirten Ilğın, "Tahlil ve analizler sonucunda kalite kriterlerimizden geçmeyen hiçbir ürünü, karlılığı ne olursa olsun rafımıza koymayacağız." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *