Ziyaretin ilk bölümünde Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgi, Dünya Gümrük Günü'nün her yıl heyecanlı ve ayrı bir atmosferle karşılanarak kutlandığını ifade ederek Vali Kemal Çeber’e yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Çeber, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Ülkemizin de kurucu üye olarak içerisinde yer aldığı Gümrük İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısının yapıldığı 26 Ocak tarihi Dünya Gümrük Günü olarak kabul edilmiş ve her yıl düzenli olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile bizleri ziyaret eden Bölge Müdürümüz Recep Bilgi ve beraberindekileri ağırlamaktan çok mutluyum.

Gümrük teşkilatımız, Gümrüklü yer ve sahalarda kamu düzeninin bozulmasını önleyecek tedbirleri almak, deniz ve hava limanlarıyla kara sınırlarındaki gümrük kapılarında ve diğer gümrüklü yer ve sahalarda giriş ve çıkış yapan kişi, eşya ve taşıtların muhafazası ile gümrüğe sevk edilmesini sağlamak, kaçakçılığı önlemek, izlemek ve soruşturmak gibi çok önemli görevleri başarı ile yerine getirmektedirler. 

Kendilerine yapmış oldukları başarılı çalışmalardan ötürü teşekkür ediyor, tüm Gümrük Teşkilatımızın Dünya Gümrük Günü’nü kutluyor ve bundan sonraki çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.“ dedi.
 

Editör: HABER MERKEZİ