Sözlerime başlamadan önce sizleri selamların en güzeli ile selamlıyorum.

Bu dünya gelinecek yerlerin en güzelidir. Bunu güzelleştirmek biraz da insanlar olarak bizlerin elindedir.

Yaşadığımız dünyada insanlarla olan ilişkilerimizde sevgi ve saygı çok önem arz etmektedir. Allah rızası için birini sever ona saygı gösterir, ona değer verir ve ona elinizden gelen desteği, yardımı yaparsanız bunun karşılığı hayatta size kat kat döndüğüne şahit olursunuz.
Ben insanlar arası muhabbete çok önem veriyorum. Bizleri mutlu eden şey, kişinin kendisine başkaları tarafından değer verilmesi, sevilmesi, hürmet edilmesi ve saygı gösterilmesidir. Ben tanıdığım bütün insanlara ve özellikle bütün Çayelili hemşehrilerimi çok seviyorum ve onlarla muhabbetimi hiç eksik etmemeye elimden geldiği kadar özen gösteriyorum. Bunun karşılığında da Çayelili bütün hemşehrilerimin, dostlarımın sevgisini her zaman üzerime hissediyorumdur.
İnsanın doğduğu, büyüdüğü, yollarında yürüdüğü, çocukluğunun geçtiği, okullarında okuduğu, memleketini, ana ve baba yurdunu, yani anavatanını nereye giderse gitsin hangi görevde olursa olsun unutması hiç mümkün olmuyor. Doğduğu şehir her zaman insanın aklının bir köşesindedir. Burada ki yaşanmışlıklar, acı ve tatlı olaylar hiç unutulmuyor. Onun için nerde olursak olalım, Çayeli bizim akılımızdan hiç çıkmıyor ve hiç bir zaman da çıkmayacaktır. Uzaklarda olsak bile fırsat buldukça dostlarımızın cenazelerinde acılarını paylaşmak, düğünlerinde mutluluklarına ortak olmak İçin zaman zaman memleketimize gidip hemşehrilerimle hasbıhal olmaya çok gayret ediyorum.

İnsanlık gelip geçici bir varlık olmasına rağmen, özümüzün sonsuzluğu içerdiği de bir gerçektir. Bunu böyle bilip hareket ettiğimiz ve bu kubbede hoş bir seda bıraktığımız zaman öldükten sonra da insanlar sizden bahsetmeyi hiç bir zaman bırakmazlar, arkanızdan devamlı olarak sizi iyilikle yad ederler.

Beni tanıyanlar şunu çok iyi bilirler; ben yaşamım boyunca ve yapım gereği insanları çok seven, insanlarla iyi diyalog kurmaya çalışan, onların dertleriyle dertleşen, onlara yardımcı olmak için elinden gelen gayreti gösteren, bundan dolaylı da çok memnun olan birisiyim. Ben evde annemden, babamdan, siyasette bulunduğum sürelerde siyasi büyüklerimden ve toplumumuzda bulunan kanaat önderleri ve çok değerli hocalarımdan şunu öğrendim;  İnsan bu dünyanın en değerli ve en önemli varlığıdır. Allah’ın bu kadar değerli yarattığı bir varlığı sevmek, ona saygı göstermek, ona hizmet etmek, ona yardımcı olmak, onun dertleriyle dertleşmek Allah’a hizmet etmekle eşdeğerdir. Bu bilinçle hareket ettiğimden dolayı her zaman kendi üzerimde bunun olumlu etkisini görmüş ve yaşamışımdır. Bir de Peygamber efendimizin şu sözünü asla unutamıyorum ve yaşamım boyunca ona göre hareket etmeye çalışıyorum; “Sizin en hayırlınız ahlak’ı en güzel olanınızdır!...

Bu yüzden yaşadığım müddetçe insanlarla iyi geçinmeye ve Ahlak yapımın güzel olması için elimden gelen gayreti göstermeye çalışıyorum. Bütün amacım ve hayalim yaşadığımız müddetçe elimizden geldiği kadar siz değerli hemşehrilerimle iyi ilişkiler kurmak, sizlerin duasını almak ve bunun sonucu olarak da bu kubbede hoş bir seda bırakabilmektir.

Bunun için var gücümle bu amaçla ve bu idealle yaşam sürmeye gayret etmekteyim. 
Bu vesileyle buradan Türkiye’nin neresinde olursa olsun kendi dışarda ama aklı, yüreği, kalbi ve gönlü Çayeli’nde olan bütün hemşehrilerime saygı, sevgi ile selamlıyor, barış, hoşgörü, huzur ve mutluluk içinde bir yaşam diliyorum.

Selam ve dua ile siz değerli hemşehrilerimi, dostlarımı, arkadaşlarımı, Allah’a emanet ediyorum.