Artemisbet
Rize
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Çay Haber Genel Kastamonu'da Şeyh Şa'ban-ı Veli Sempozyumu düzenlendi

Kastamonu'da Şeyh Şa'ban-ı Veli Sempozyumu düzenlendi

KAYNAK: AA

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesinde "Tarihten Günümüze Filistin ve Kudüs" temasıyla gerçekleştirilen Şeyh Şa'ban-ı Veli Sempozyumu başladı.

Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, şehrin, fethinden itibaren bir ilim ve irfan merkezi olduğunu, asırlar boyunca sayısız ilim, irfan ve edebiyat insanı yetiştirdiğini söyledi.

Dallı, Şeyh Şa'ban-ı Veli gibi gönül sultanlarının iz bıraktığı bu toprakların, düşünceye ve ilme ev sahipliği yapmaya devam ettiğini söyledi.

Bu yılki sempozyumun çok anlamlı bir tema etrafında şekillendiğini anlatan Dallı, "Sempozyum, hepimizin yüreğinde derin izler bırakan bir coğrafyayı, Filistin'i ve Kudüs'ü merkeze alıyor. Ne yazık ki bugün Filistin toprakları, özellikle de Gazze, insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden birine tanıklık etmektedir. İsrail'in sivil yerleşim alanlarını, hastaneleri, okulları ve ibadethaneleri hedef alan saldırıları, kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeksizin yürüttüğü zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde sürmektedir. Gazze, adeta bir açık hava hapishanesine dönüşmüş, masum siviller, dünyanın sessizliği içinde can vermektedir." ifadelerini kullandı.

Dallı, sadece Gazzelilerin direncinin değil tüm insanlığın vicdanının test edildiği bir dönemden geçildiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

"Gazzelilerin direnişi, insanlığın onur mücadelesidir. Türkiye olarak biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde her zaman olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Ülkemiz, gerek insani yardımlarla, gerek diplomatik girişimlerle, gerekse kamu vicdanını harekete geçirme çabalarıyla Filistinlilerin yanında olmaya devam etmektedir. Bu sempozyumun da Filistin ve Kudüs konusundaki ilmi çıktılarının yanında Filistinlilerin haklı mücadelesinin duyurulmasına katkı vereceğine inanıyor, başta Kastamonu Üniversitemize, özellikle sempozyumumu düzenleyen İlahiyat Fakültemize, kıymetli hocalarımıza, emeği geçen üniversite personelimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ın da katıldığı sempozyumda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuh Arslantaş, "Dünü ve Bugünü ile Arz-ı Mukaddes" isimli açılış konferansı gerçekleştirdi.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *