ensonolay
Rize
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Çay Haber Genel Düzce'de kadınların hazırladığı yöresel yemekler "lezzet şöleni"nde damakları tatlandırdı

Düzce'de kadınların hazırladığı yöresel yemekler "lezzet şöleni"nde damakları tatlandırdı

DÜZCE (AA) - Düzce'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında "Yığılca Yöresel Lezzet Şöleni" düzenlendi.

Yığılca Belediyesi tarafından Harmantepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte, belediyenin kadın çalışanları ve gönüllü kadınların ortaklaşa hazırladığı ilçeye özgü lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Etkinlikte, çorba, gözleme, çörek, mısır keşkeği, makarna, mantı ve tatlılardan oluşan yaklaşık 25 çeşit yöresel lezzetin tanıtımı yapıldı ve ikram edildi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, etkinlikte yaptığı konuşmada, mutfakların toplumların kültürlerini yansıttığını belirterek, yöresel lezzet şöleninin de Yığılca'nın tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

Yığılca Kaymakamı Hüseyin Demirkol da Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Selami Savaş ise ilçeye has yemeklerin büyük emeklerle hazırlandığını dile getirerek, "Türk Mutfağı Haftası aracılığıyla güzel bir yolculukta buluştuk. Sizleri Yığılca'da ağırlamaktan, eşsiz lezzet, kültür ve tarih deryasını sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

İlçenin, şelaleleri, mağaraları ve kanyonlarıyla doğa harikası bir yer olduğunu vurgulayan Savaş, tarih boyunca tarımla uğraşan ilçe halkının bu özelliğinin yöresel mutfağa da yansıdığını ifade etti.

Etkinliğin sonunda yöresel lezzetleri tadanların katılımıyla anket düzenlendi.

Anket sonucuna göre, en çok beğenilen 3 yöresel lezzet için coğrafi işaret başvurusunda bulunulacağı öğrenildi.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *