İnsanların yaşamı boyunca, unutmayacakları anların pek çoğu gençlik dönemlerine rast gelir. Günün birinde… diye başlayan pek çok anımızın zaman dilimi gençliğe tekabül eder. Sıradan değildir ve olmamalıdır. Genlerinin dinç olmasının karşılığını vermelidir genç! Su gibi akan zamanda paylaşacağı pek çok şeyin olması için, üretmelidir, öncü olmalıdır. Çünkü yarındır o. Öyleyse bugünü dolu yaşamalı ve geleceğe umutla bakabilmesi için, zamanı iyi değerlendirmeli ve hakkını vermelidir.

Genç Sosyal yaşamın bir parçası olmalıdır.  Güzellikler yaratmalı veya var olana bir şeyler katmalıdır. Gençlerin, insanın layık olduğu tüm güzelliklerde parmağı olmalıdır. Ve bunun adına, gençlere toplumdaki yerleri verilmeli gençlerde bu yeri korumalı bu mesuliyeti taşımalı. Hayat bir toprak gibidir genç için. Bu’da gençlik için doğal bir şanstır. Ektiği güzellik tohumları, onu hiç yalnız bırakmaz, var oldukça.  Ama toprakta olduğu gibi  verim dönemini kaçırmamalıdır gençler. Yoksa paylaşacağı meyvesi kalmayabilir.

Gençler, bu güzel düşünceleri ve sosyal hedefleri gerçekleştirebilmek için sivil toplum örgütlerini köprü olarak kullanabilirler. Güzelliğe giden bu yolda sivil toplum örgütlerine de büyük önem arz etmektedir. Biz gençlerin tabana yaymış olduğu doğru bir birliktelik, gelecek için ülke adına mutluluk verici tablolar oluşturur. Düşünen ve düşündüğünü paylaşan bir gençlik her zaman kazanır. Ve kazanılan bu mutluluklarda ise sivil toplum örgütlerinin önemi unutulmamalıdır.

Biz gençlere bu konuda düşen en önemli görev, hayatın güzelliklerinden oluşan dallara ortak bir el uzatıp, meyvelerinden alacağımız mutluluğu paylaşmak. Bu ortak mutluluğu, hayatın her alanında yaşamak ümidiyle.

 

www.gokhankasarci.com