Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) tarafından Süper Kupa maçı tarihinin belli olmasının ardından bilet fiyatları ve biletlerin satış tarihi gündeme geldi. 2022-2023 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe ile Süper Lig şampiyonu Galatasaray, TFF Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda 29 Aralık'ta oynanması beklenen fakat iptal olan Galatasaray-Fenerbahçe maçının biletleri 6 Aralık'ta satışa çıkmıştı.

SÜPER KUPA BİLETLERİ SATIŞA NE ZAMAN ÇIKACAK?

7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak olan Süper Kupa finali bilet satış tarihi henüz duyurulmadı ancak mart ayı başında satışa sunulması bekleniyor.

SÜPER KUPA MAÇLARI HAKKINDA BİLGİ

Türkiye Süper Kupa, Türkiye'de futbolun en önemli karşılaşmalarından biridir ve genellikle Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibi arasında oynanır. Süper Kupa'nın tarihçesi, 1966 yılında başlayan ve o zamandan bu yana birçok unutulmaz maça sahne olan zengin bir geçmişe sahiptir. Galatasaray, bu kupayı en çok kazanan takım olarak öne çıkarken, Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe de önemli başarılar elde etmiştir.

Süper Kupa maçları, ilk yıllarında Türkiye'de oynanmış, 2006'dan itibaren ise zaman zaman yurt dışında da düzenlenmiştir. İlk üç organizasyon Almanya'da gerçekleşmiş, sonrasında Türkiye ve Katar'da oynanan maçlarla devam etmiştir. Trabzonspor, organizasyonda daha önce iki kez zafer elde ederken, Sivasspor ilk kez mücadele etmiş ve 2020'de Trabzonspor rakibini mağlup ederek kupayı kazanmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ