Yıllar önce TV kanalında izlediğimiz Evet, Hayır kelimesi kullanmak yasak, Kafayı aşağı yukarı sallamak yasak, yarışması gibi önümüzde yaklaşan bir seçim var, Evet veya Hayır, bu iki kelime ülke için önemli, Ya başkanlık sistemine geçeceğiz, ya da geçmeyeceğiz, bunun kararını halk verecek, Sadece iki kelime ülke için önemli, Tabii Türkiye Cumhuriyeti tarihi için önemli bir viraj, bu virajı dönmek önemli.

Rize bu iki kelime için yine Türkiye genelinde şampiyonluğa oynayacak bir il, Cumhurbaşkanının memleketi ve elbette buradan yüzde 80 dolayında EVET kelimesi ön planda olacak. Bunda kuşku yok.
Son zamanlarda Parti içinde bazı çatlak sesler çıkmakta, Tabii bu AK Parti teşkilatını küçük düşürmekte, bu çatlak seslerden Parti içi de rahatsız bizlerde rahatsızız, Ne den rahatsızız ?
Son zamanlarda Rize”de hizmet anlamına oldukça büyük yatırımlar, büyük gelişmelere imzalar atıldı, ancak parti içinde sen ben kavgası, teşkilat içinde öteleştirme veya çekememezlikten kaynaklanan bazı sorunlar yaşanmakta.
Bu sorunlar her ne kadar gözle görünür, halka yansımadıysa da açık olarak hissedilmekte. Bunu parti kendi içinde çözmeli, kimse kimseden büyük değil, seçilenlerin hepsi halkın oyu ile seçilmiş kişiler, bazıları yaptıkları ile ön plana çıkabilir, bazıları ise kişilikleri ile bugüne kadar ön plana çıkamamış, şimdi ise çatlak seslerin çıkması ile kendisini ön plana çıkartmaya çalışabilir. Ancak buları dizayn edecek olan İl Başkanı ve il yönetimidir. Daha öncede bu tür çatlak seslerden haberdar olduk, parti içinde toparlayıcı güçler ortaya çıkmalı.
Küslükler, inatlaşmalar, öteleştirme veya kızgınlıklar partiye zarar vermekte, hele şikayetler Cumhurbaşkanına kadar ulaşıyor ise burada sıkıntı var demektir.
Burada il başkanı Muhammet Avcı”ya büyük görev düşmekte, yaş olarak genç olabilir, ancak siyası kariyer ve konulara hakimliği ile dik duruşunu her zaman sergileyen, bilgisi ve beceresi ile teşkilatı iyi yönlendiren il başkanı bu konuyu da çözmeli.
- Nasil ?
- Seçen halk, seçtiren il teşkilatı, o halde il teşkilatı olarak tüm veriler bir araya çağrılarak ortak hareket etme alanı bulunabilir. Parti içinde ki kısır çekişmenin basına veya halka yayılması her halde Cumhurbaşkanını da rahatsız edecektir ve kurdele keser gibi Cumhurbaşkanı kesip atacaktır.
Rize”de ki parti içi çekişmenin Cumhurbaşkanına kadar ulaşması doğru bir hareket değil, parti içinde hiçbir sorun tepeye kadar ulaşmamalı ve parti bunu kendi içinde çözmeli. Elbette tüm konuyu bildiğimizi savunmuyorum. Ancak bildiklerimiz rahatsız edici ve bu sorun 15 Temmuz darbe girişimi kadar büyütülmemeli.
Paylaşılamayacak hiçbir konu yok, burada gördüğüm kadarıyla çok konuştun, ben az konuştum, sen senin mıntıkanda kal, bizim mıntıkaya girme, bizim yapacağımız işleri sen yapma, gibi tartışmalar olmakta. Bu tartışmalara artık son verilmeli.
Tanıdığım kadarıyla hepiniz aklı başında, hizmet için yarışan, Rize”de taş üstüne taş koyma gayreti içinde olan insanlarsınız, o halde ayrımcılık değil, bütünleşerek güçlerinizi birleştirin.
Burada Evet, Hayır yarışması yok, senin evet dediğine , kimse Hayır dememeli. Gelin el ele kol kola birlikte Evet , Hayır deyin.