Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerin hemen ardından önceki gün toplandığı MYK’da “Oy kaybettiğimiz tüm iller için özel olarak çalışacağız. Neden böyle olduğunu araştıracağız. Sebep neyse onlara hızlıca neşter vuracağız” dedi. Toplantıda Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz hazırlanan kapsamlı seçim raporunu Erdoğan ve MYK üyelerine sundu.

MYK’da AK Parti’nin ve Erdoğan’ın 14 ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerde sergilediği performans il il masaya yatırılırken, hangi ilde neden oy kaybedildiği üzerine değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda kıl payı vekil kaçırılan iller üzerinde özel olarak duruldu. Seçimlerde AK Parti’den MHP ve Yeniden Refah Partisi’ne oy geçişi yaşandığı ancak bu oyların en azından ittifak içinde kalmasının olumlu olduğu yorumları yapıldı.

"Özel olarak çalışacağız"
Edinilen bilgiye göre, Erdoğan MYK’da, muhalefetin seçim sürecinde iftira ve yalanla propaganda yaptığını söyleyerek, “Milleti ekonomik yalanlarla korkutmaya çalıştılar ama kaybettiler. Bundan sonra oylarımızın azaldığı tüm iller için özel olarak çalışacağız. Neden böyle olduğunu araştıracağız. Sebep neyse onlara hızlıca neşter vuracağız. Önümüzde yerel seçimler var. Depremin yarattığı ekonomik yük, büyükşehirlerde kiralarla ilgili problemler gibi vatandaşın sahada bize ulaştırdığı tüm sorunları çözmek için yoğun bir mesai harcayacağız” dedi.

Editör: EDİTÖR - 2