Türkiye ilk ve tek Kadrolu Tulum Sanatçısı olma unvanını elde eden Rize Çayelili sevilen Sanatçı Emin Yağcı hakkın rahmetine kavuştu.  Cenazesi 01 Haziran 2023 Perşembe günü Çayeli Kestanelik  köyünde öğlen namazından sonra kılınarak defnedilecek. 

Emin Yağcı kimdir?
Hemşinli Tulum Sanatçısı olarak bilinen Emin Yağcı, 1965’te Rize'nin Çayeli ilçesi Kestanelik köyünde doğdu. 1979 yılında girdiği resmi müzisyenlik sınavını kazanarak müzik hayatına atılmış oldu. Türkiye ilk ve tek Kadrolu Tulum Sanatçısı olma unvanını da elde etmiştir. Halen Kültür Bakanlığı THD Sanatçısı olarak görev yapmakta.

1990 yılında TRT ’nin düzenlediği yılın derleyicisi ve en iyi türküsü olarak iki ödüle layık görülmüştür. 1993’te "oy meruşe meruşe" adlı ilk albümünü çıkardı. TRT’ye ve Türk Halk müziği repertuarına Karadeniz yöresinden olmak üzere bir çok eser kazandırmıştır.Kültür Bakanlığı bünyesinde Dünyanın bir çok ülkesine topluluk konserleri,mini resital ve mini şovlarA katılarak ile başta Karadeniz olmak üzere ülkemizi bir sanat elçisi olarak temsil etmiştir. Başta Avrupa olmak üzere, Amerika, Meksika,Kanada, Çin, Hindistan, Güney, Kore, Endonezya, Malezya, Singapur, Gürcistan, Türkmenistan gibi ülkelerde konser vermiştir.

Haber: Halil İbrahim Saklı

Editör: EDİTÖR - 1