Emekli Kurmay Albay Orkun Özeller Tahliye Edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan emekli Kurmay Albay Orkun Özeller, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılan davada bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı. Özeller, ilk duruşmanın ardından tahliye edildi.
Duruşmaya, Özeller’in ailesiyle birlikte Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti milletvekilleri, şehit yakını Pakize Akbaba, şehit eşi Yıldız (Namdar) Hemşire ve Çanakkale, Edirne, Tekirdağ baro başkanları da katıldı.
Mahkeme salonunda, destekçilerin “Orkun Özeller yalnız değildir” sloganları atması dikkat çekti. Özeller, savunmasında Türk ordusundaki görevlerine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Girmediğim çatışma türü kalmadı. Üniforması şehit kanıyla bezenmiş bir Türk askeriyim. Beni PKK, FETÖ ve benzeri yapılar sevmez. Ama beni gaziler, şehit yakınları ve Türk milleti sever.”
Savunmanın ardından söz alan Cumhuriyet Savcısı, Özeller’in “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasından beraatını, ancak “kamu görevlisine hakaret” suçundan ceza verilmesini ve tahliyesini talep etti.
Özeller, mütalaaya yanıt verirken duygusal anlar yaşadı:
“Vatan sevgisi, sevdiklerinden bile vazgeçebilmektir. İdam edilsem bile doğruları söylemekten vazgeçmem.”
Mahkeme, yapılan değerlendirme sonucunda 57 gündür tutuklu bulunan Orkun Özeller’in tahliyesine karar verdi.
Kararda, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasından beraat, “kamu görevlisine hakaret” suçlamasından ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı.





