Süper Lig'in 15. haftası, performans, kazanma alışkanlıkları ve kadro eksikleri birbirine çok benzeyen iki takımın mücadelesine sahne oldu. Takımımız, Konya deplasmanına Emir, Melnjak, Boldrin, Remy ve Abdullah gibi ilk 11 oyuncularından yoksun giderken ev sahibi Konyaspor da kadrosunun en önemli isimlerinden yoksun olarak sahaya çıkmak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz sezona takımımızda başlayan İsmail Kartal Hoca alıştığımız gibi oyunun tamamında topu rakibe verip, alan savunması yapmaya çaba sarfetti. İlk dakikalarda önde basıp takımımızı hataya zorlayan Konya temsilcisi gol ve pozisyonlar buldu. Şans biraz daha yanlarında olsa 20. dakika itibariyle maçı bitirebilirlerdi. Ancak bu olmadı.

Maçın ilk 20 dakikalık kısmı dışında topun mutlak hakimi Rizespor oldu. Takımımız ilk yarı topla daha çok oynayan taraf olduğu halde gol pozisyonuna girmekte zorlansa da, ikinci yarı hücumsal anlamda iyi işler yaptı.

Özellikle kanatlardan getirilen toplarda rakibe zor anlar yaşatan Fernando ve Samudio ikilisi, takımımızın hücum planının ana omurgasını oluşturdu. Yine böyle bir hücum organizasyonunda Tunay'ın takipçiliğiyle golü bulan takımımız öne geçmek için fırsatlar bulsa da değerlendiremedi. Bu skorla birlikte takımımız geriye düştüğü maçta sahadan 1 puanla ayrılarak evine dönmüş oldu.

Maçı kısaca yorumlayacak olursam; İki teknik direktöre de maçtan önce size 1 puan verelim maça çıkmayın deseler herhalde kabul ederlerdi. Bunu maç boyunca oynattıkları kontrollü oyuna ve yaptıkları oyuncu değişikliklerine bakarak söylemek mümkün. Haksız da sayılmazlar. İki takımın da eksiği çok. Ligde maç sayısı fazla. Dolayısıyla bir yerden sonra topçuları idareli kullanmak gerekiyor. Yani "Eldeki elma daldaki elmadan iyidir.." mantığı ağır basıyor. Belki 2. golü bulmak için bastırsak geride açık verecek ve gol yiyecektik. Her şeye rağmen Konyaspor gibi evinde iyi oynayan bir takımdan 1 puan almak kötü değildir. Tunay, Fernando ve Skoda yavaş yavaş form tutuyor. Eminim üzerine koyacaklardır. Bu topçulara İsmail ve Moroziuk da geriden destek verebilirse takımımız daha iyi olacaktır. Sakatlarımız da geri dönüp form tutmaya başlayınca sahada iyi oyun seyretmeye başlayacağımızı düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla..