Kaynak: Ajansspor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 16 Haziran'da, çoğunluk sağlanamazsa 17 Haziran'da Ankara'da olağanüstü genel kurula gidecek. 311 delegenin oy kullanma hakkı olan genel kurulda göreve gelecek başkan 1 yıl boyunca koltukta oturacak. Haziran 2023'teyse olağan seçim yapılacak.

Büyükekşi'nin adı geçiyor ancak
Nihat Özdemir'in istifasından sonra halihazırda TFF Başkanlığı'nı vekaleten Servet Yardımcı yürütüyor. Seçim tarihi yaklaştıkça kimlerin aday olacağı konusu da merak edilmeye başlandı. İsimlerden biri eski Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi. Bu ismin aday olabileceğini ilk olarak Ajansspor yazmıştı. Fakat Büyükekşi henüYardımcı başvuracak, finalde konuşacak

Servet Yardımcı'nın da aday olmak istediği daha önce defalarca yazıldı çizildi.

Ajansspor'un elde ettiği bilgiye göre TFF Başkanlığı için ilk resmi aday bugün ortaya çıkacak. Dün kulüplerin genelinden de destek alan Servet Yardımcı, adaylık başvurusunu bugün resmen yapacak. Yardımcı, akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Yukatel Kayserispor-Demir Grup Sivasspor maçı öncesinde ya da sonrasında açıklamalarda bulunacak.

Kulüpler, Büyükekşi ve Yardımcıyı masaya yatırdı
Kulüpler Birliği Vakfı'nın dün yaptığı toplantında TFF Başkanlığı için ada geçen iki isim masaya yatırıldı. Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı üzerine başkanlar fikirlerini beyan etti. Ve toplantıda ağırlıklı desteği Yardımcı aldı. Ayrıca 1., 2. ve 3. Lig kulüplerinden de Yardımcı'ya destek çıktı.

Bugün başvurusunu yapacak olan Yardımcı, başkanlık için favori konuma yükseldi.z resmen adaylığını açıklamış değil.

Editör: HABER MERKEZİ