AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Aşkale-Rize arasında hızlı tren hattı çalışmaları konusunda dün Rize’ye müjdeli haberi vererek hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında Aşkale-Rize arasında 200 kilometre hat oluşturmayı planladıklarını ve bunun için de proje çalışmalarını başlattıklarını açıklamıştı. Hızlı tren projesi kentte heyecan yaratırken kamuoyundan da büyük destek gördü.

Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan da yaptığı açıklamada, Aşkale-Rize hızlı tren hattı projesinin çay ve turizmden sonra Rize’nin kalkınmasında önemli rol oynayacağını belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Erdoğan, açıklamasında, şunları kaydetti: “Herkesin bildiği üzere AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın dünkü açıklamasında Aşkale-Rize arasında hızlı tren hattı müjdesi verdi. Rizemize sosyoekonomik olarak büyük değer katacak tren yolunu yıllardır üzerinde çalıştığımız lojistik merkeze bağlayacak bu proje için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve aylardır bu projeyi hayata geçirebilmek için çalışan Milletvekilimiz Sayın Muhammet Avcı’ya, Milletvekilimiz Sayın Hayati Yazıcı’ya, Milletvekilimiz Sayın Osman Aşkın Bak’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ben inanıyorum ki Aşkale-Rize hızlı tren hattı projesi çay ve turizmden sonra ilimizin kalkınmasında önemli rol oynayacak. Rizemize önemli değerler katacak bu projeye birlik ve beraberlik içinde destek vermeliyiz. Aşkale-Rize Hızlı Treni ülkemize, bölgemize ve ilimize hayırlı olsun.”

Editör: HABER MERKEZİ