AK Parti Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı ve Dr. Osman Aşkın Bak'ın geride bıraktığımız hafta içerisinde özel sektör yaş çay fabrika temsilcileriyle çay fiyatlarındaki düşüşten duydukları rahatsızlık ve fiyatların makul seviyelere yükseltilmesi için gerçekleştirdiği toplantıda yaş çay fiyatlarında artış sağlayacaklarını belirten ve toplantının ardından çay fiyatlarında artışa giden özel sektör temsilcilerinin, yaşanan üretim yoğunluğunun yanı sıra simsarların da düşük fiyatlarla alım yaptıklarından kendilerinin de fiyat düşürmek zorunda kaldığı yönündeki şikayetleri üzerine kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında simsarlara ve özel sektör firmalarına yönelik vergi denetimleri başlatıldı.

İl Merkezinde üç ekip, Çayeli, Pazar ve Ardeşen ilçelerinde de birer ekip olmak üzere 6 ekip tarafından çay sektöründe belge düzeni ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında tüm çay alım yerleri ve yol güzergahlarında vergi denetimi gerçekleştiriliyor.

Rize Valisi Kemal Çeber, yürütülmekte olan denetimler hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından, “Gerçekleştirilen denetimler sayesinde çay sektöründe yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmekteyiz. Pandemi sürecinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, tüm kurumlarımızın fedakar çalışmaları, vatandaşlarımızın göstermiş olduğu hassasiyet ile birlikte birinci çay hasat dönemini başarılı bir şekilde sürdürmekteyiz. Bu vesile ile bu olumlu tablonun oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ