Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yıl  7.sini düzenleyeceği YKS Son Prova Sınavı Doğu Karadeniz Bölgesi İllerine taşınıyor. Bu kapsamda Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında "Üniversiteye Yolculuk Projesi" ile  lise seviyesinde öğrencilere merkezi sınavlara hazırlık amacıyla yapılacak deneme sınavı ve değerlendirme alanlarında işbirliği ve ortak çalışma yapmak amacıyla  protokol imzalandı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında Trabzon'da yapılan proje tanıtım toplantısı ve ardından gerçekleştirilen protokol imza törenine; Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Giresun Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bayburt Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Ordu Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Artvin Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve Rize İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selçuk Torpil katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy'un da canlı bağlantıyla katıldığı toplantıda Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yedi yıldır başarıyla yürütülen "Üniversiteye Yolculuk Projesi" ve YKS Son Prova Sınavı hakkında detaylar paylaşıldı.

Protokol kapsamında Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan altı ilde 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde eş zamanlı olarak bütün aşamaları tamamen ÖSYM'nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı formatında planlanmış YKS Son Prova Sınavı (TYT, AYT ve YDT) yapılması planlanıyor.

Editör: HABER MERKEZİ