Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü  bu hafta seksen bir ilden gelen Milli Eğitim Müdür Yardımcılarını ağırlıyor.

 

Seminerin açılı törenine katılan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK’ yaptığı konuşmada vurgu yaptığı hususlar Eğitim konusunun Rize’de  ne kadar önemsendiğini anlatır nitelikteydi.

 

Rize’li İlköğretim Genel Müdür  İbrahim ER’ in öncülüğünde İlköğretim genel Müdürlüğünün yine Rizeli Şube Müdürü Hatice ŞAP’ın  düzenlediği eğitim etkinliği İl Müdür yardımcıları tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

 

Başarılı bir eğitim yöneticisi olan  ŞAP bu seminerde aynı zamanda eğitim görevlisi olarak Liderlik konusunda paylaşımlarda bulunuyor.

Geleneksel seminer anlayışından farklı olarak interaktif süreçlerden oluşan seminer programının katılımcıların üretim potansiyelini ortaya koyması bakımından son derece yararlı olduğu söylenmektedir.

 

Yöneticiliğini Bahattin BÜYÜKER’in yaptığı seminerde Proje uzmanı Selma KARAKAYA’da  proje hazırlama konusunda paylaşımda bulunuyor.

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişlerinden Ömer KÖSE’nin de eğitim görevlisi olduğu seminerde,  KÖSE’ nin yönettiği atölye çalışmaları sonunda YİBO’ların beş farklı değişken açısından yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin Ortak akıl Platformu anlayışıyla ortaya konması ve sonunda ortaya çıkacak görüşlerin İlköğretim Genel Müdürlüğüne bir rapor halinde sunulması planlanmaktadır.

Planlı yönetim anlayışının yaygınlaşmasına yönelik çabaların olumlu sonuçlar vermesi açısından çok önemli katkıları olacağı düşünülen bu seminerin katılımcıları bu çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini ifade etmelerinin önemli bir geri bildirim olduğu söylenmektedir.

Rize ili eğitim camiasında giderek ağırlığını hissettiren ve ses getiren bir il konumuna ulaşmaktadır. Rize’nin  yetiştirdiği başarılı eğitimcilerin ulusal düzeyde etkinliklerde yer alması ve yaptıkları çalışmaların beğeniyle karşılanması Rize  açısından memnuniyet verici bir gelişme olarak gözlenmektedir.

Katılımcıların  Enstitünün sunduğu hizmetlerden son derece memnun oldukları seminerde katılımcılar  Başta İlköğretim   Genel Müdürü İbrahim ER olmak üzere bu seminerin düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılı bir seminer çalışma yaptıklarını ifa ettiler.

 

Editör: HABER MERKEZİ