Rize'de 15 Kasım 2009 tarihinde yapılan müdürlük sınavını kazarak valilik atamasıyla göreve başlayan okul müdürleri Rize Eğitimciler Derneği (REDER)'nin düzenlediği yemekli programda bir araya geldi.

Programda konuşan REDER Başkanı Ali Atasoy, 'İlimizin eğitim düzeyini yükseltmek için sivil topluma da görevler düşmektedir. Gönüllü eğitim çalışmalarımız ile eğitim camiasının her zaman yanındayız.' dedi.

Rize Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ise müdürlerden dedikodulara kulak asmayıp doğru bildikleri şeyleri yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğine Rize merkez ve ilçelerinden 30'a yakın okul müdürü ve ilçe Milli Eğitim müdürleri katıldı. Rize Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, yeni atanan müdürlere başarılar diledi. Atatürk'ün 'Bir tek şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak' vecizesini hatırlatan Çelik, ''Bunu başardığımızda toplum olarak her şeyi yapabiliriz. Küçük beyinli insanlar insanları eleştirir. Dedikodunun dışında kalmak gerekiyor ve bildiğimiz doğru bir olduğuna göre o doğrunun peşinde olmalıyız.'' dedi.

REDER Başkanı Ali Atasoy ise bir bölgenin eğitim düzeyinin yükseltilmesinde eğitim camiası yanında sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

'Gönüllü eğitim çalışmalarımız ile eğitim camiasının her zaman yanındayız' diyen Atasoy, gelişen teknoloji sayesinde dünyanın çeşitli ülkelerinde değişim oluşum ve gelişimlerin kendisini gösterdiğinin altını çizdi. Atasoy, ''Milletler kendi kültürlerini başka milletlere kazandırma benimsetme programını yapmaktalar. Bizler kültürel değerlere ulaşırken yerel ve milli olan değerlerimizi zaman geçtikçe kuşaktan kuşağa taşıma gayreti içinde olmalıyız.'' diye konuştu.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin en güzel şekilde kutlanması için hazırlık yaptıklarını aktaran Atasoy, dernek olarak kuruluş amaçlarının eğitimciler arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı geliştirmek, ilin eğitim seviyesini arttırmak amacıyla çalışmalar yapmak olduğunu ifade etti.

Editör: HABER MERKEZİ