Rize Valiliğince yürütülen yaşam boyu eğitim çalışmaları kapsamında Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır ve ilçe kahvehane liderleri, Çay Tv de yayınlanan ‘Perspektif’ programında Hasan Yavuz Bakır’ın konuğu oldular.

Programda Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş proje kapsamında yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Aktaş, “ilçemizde 34 kahvehanede 177 program planlandı, bunlardan 52'si uygulandı. Hami okul projesinde ise hamilerimizin maddi yardımlarının yanı sıra eğitim öğretimde kalitenin artması ve moral motivasyonun sağlanmasında olumlu katkıları oldu” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır’da “Yaşam boyu eğitim kapsamında kıraathanelerimizin insanların boşa vakit harcadıkları mekanlar olmaktan çıkarıp, kültürel ve de eğitsel mekanlar haline dönüştürülmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bununla birlikte kıraathanelerimizde birer kitaplık oluşturduk. Kütüphanesi olmayanları teşvik ettik. Ayrıca her kıraathaneye bir îlan panosu yerleştirdik. İlçemizde bulunan 26 kıraathanenin kitaplıklarını kitaplarla desteklemek konusunda bir çalışma yaptık ve kitapları dağıttık.' Dedi.

Kıraathane liderleri de başlatılan projenin il etapta vatandaşın kabul etmesi zor olduğunu, yapılan uygulamalardan sonra halkında hoşuna gittiğini ve beğendiklerini vurguladılar.

Editör: HABER MERKEZİ